Δείτε την Porsche Taycan Turbo να ντριφτάρει [video]

Δείτε την Porsche Taycan Turbo να ντριφτάρει [video]

Το ηλεκτρικό, τετρακίνητο και τετραθέσιο μοντέλο της Porsche χορεύει στη βρεγμένη άσφαλτο.

Είναι ξεκάθαρο πως η ηλεκτρική Porsche Taycan έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των συντακτών του ειδικού τύπου με το συνδυασμό επιδόσεων, πρακτικότητας και σχεδιασμού που την χαρακτηρίζει, όμως ο Matt Prior του Autocar αποφάσισε να τιν υποβάλλει σε μια διαφορετική δοκιμασία. Σε ένα ακόμα από τα γνωστά βίντεο της σειράς "Will it Drift?", οι Βρετανοί επισκέφθηκαν μια αλάνα με βρεγμένη άσφαλτο και δοκίμασαν τις ικανότητες της Taycan Turbo στην πλαγιολίσθηση.

Να θυμίσουμε πως η Taycan Turbo έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συνολικής ισχύος 680 PS (overboost) που στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,2". 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Porsche Taycan [video]

Όπως θα δείτε στο βίντεο, μόλις η ουρά ανοίγει την τροχιά της σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, τα ηλεκτρονικά συστήματα της τετρακίνητης Porsche επεμβαίνουν με στόχο να επαναφέρουν το όχημα στην ευθεία. Ο λόγος είναι πως το πρόγραμμα οδήγησης Sport Plus που επέλεξε ο Matt Prior αρχικά, έχει σχεδιαστεί για καλύτερους χρόνους στην πίστα, οπότε το σύστημα torque vectoring είναι ρυθμισμένο για εξάλειψη των πλαγιολισθήσεων.

Με το που ο οδηγός επέλεξε το προγραμμα Sport, η εικόνα άλλαξε άρδην, και η Taycan Turbo απέδειξε πως όχι μόνο μπορεί να ντριφτάρει, αλλά είναι ικανή να διατηρήσει μια πορεία υπο γωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube