Τα πρώτα λουκέτα σε βενζινάδικα – Έκλεισαν 7 πρατήρια

Τα πρώτα λουκέτα σε βενζινάδικα – Έκλεισαν 7 πρατήρια

Όποια πρατήρια δεν εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών – εκροών, δε θα ανοίξουν προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης

Επτά πρατήρια υγρών καυσίμων δεν πειθάρχησαν και δεν εγκατέστησαν το σύστημα εισροών – εκροών, με αποτέλεσμα το υπουργείο Ανάπτυξης να τους βάλει λουκέτο.

Αντιμέτωπα με την ίδια ποινή είναι άλλα 41 πρατήρια, σε σύνολο 1250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται γα πρατήρια, που από τους ελέγχους διαπιστώθηκε να μην έχουν ακόμη τοποθετήσει το σύστημα υποστηρίζοντας όμως ότι έχουν κάνει τη σχετική παραγγελία.

Σήμερα, εξάλλου, υπεγράφη η απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών – εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αυτό που εκκρεμεί είναι η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, συμμορφώθηκε το 95% των βενζινάδικων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι χθες είχαν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών – εκροών 1.202 από τα 1.250 πρατήρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Έγιναν έλεγχοι από 5 συνεργεία. Από τους συνολικά 54 ελέγχους (47 στην Αττική και 7 Θεσσαλονίκη), διαπιστώθηκε ότι 7 πρατήρια δεν είχαν συμμορφωθεί με το νόμο. Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκκρεμεί η εγκατάσταση του συστήματος σε πρατήρια σε Αχαΐα, Μαγνησία, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα και μέχρι την άνοιξη του 2014 το πλάνο προβλέπει να έχει εγκατασταθεί το σύνολο σε όλη τη χώρα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να λειτουργεί μια ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στην οποία οι βενζινοπώλες (θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του μητρώου εγκατάστασης και θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των δεξαμενών και αντλιών καυσίμων της εγκατάστασης.

Οι δοκιμές διαλειτουργικότητας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, θα έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και πλέον θα γίνεται καταγραφή των κινήσεων εισροών- εκροών στη ΓΓΠΣ. Ώστε, αμέσως μετά τη συλλογή των αρχικών στοιχείων, να ξεκινήσουν και οι έλεγχοι συμμόρφωσης από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

[Πηγή: newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube