Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης – IAA 2013

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης – IAA 2013

Η Φρανκφούρτη υποδέχεται για 65η φορά την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, διοργανώνοντας για ακόμα μια χρονιά, μια από τις καλύτερες και σπουδαιότερες εκθέσεις αυτοκινήτου.

Η έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες, επιτρέποντας σε δημοσιογράφους αρχικά και τις επόμενες μέρες και στο κοινό, να δει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα. Αυτοκίνητα παραγωγής που θα κυκλοφορήσουν τους προσεχείς μήνες στους ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά και ενδιαφέροντα πρωτότυπα που δείχνουν την τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια.

Συνοψίζοντας την πρώτη μέρα της έκθεσης, οι Γερμανοί κατασκευαστές είχαν, εντός έδρας, την τιμητική τους και δικαίως οι περισσότεροι τίτλοι αφορούσαν αυτούς. Η Audi έκλεψε από νωρίς την παράσταση με το καλά κρυμμένο, όλο τον προηγούμενο καιρό, πρωτότυπο Nanuk quattro, ενώ το επίσης πρωτότυπο Audi Sport quattro concept, μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Από εκεί και πέρα η Audi έδειξε επίσης και το νέο Audi A3 Cabriolet, που θα λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του νέου έτους.

Στο περίπτερο της Mercedes-Benz τα βλέμματα στράφηκαν στην πληθωρική S-Class Coupé, που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο μεν δείχνει έτοιμη δε να αντικαταστήσει στις εκθέσεις της Mercedes την CL-Class. Η BMW με τη σειρά της παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του i8, που μαζί με το ηλεκτρικό i3 φιλοδοξούν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοκίνηση.

Η Porsche έδειξε και αυτή την τελική έκδοση παραγωγής της 918 Spyder, αλλά η γερμανική εταιρεία ήταν η μόνη που κατάφερε σήμερα να στρέψει τα βλέμματα όλων, έξω από την έκθεση της Φρανκφούρτης. Ανακοίνωσε το χρόνο ρεκόρ που σημείωσε το υβριδικό hypercar της στο Nurburgring, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα σχετικό βίντεο. Εμείς από την άλλη ανακαλύψαμε από νωρίς ένα in-car βίντεο, με όλο τον γύρο, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Η VW μας έδωσε με το πρωτότυπο Golf Sportsvan μια πρόγευση του επερχόμενού Golf Plus, ενώ το ηλεκτρικό van e-load up! κερδίζει μια θέση στις ξεχωριστές παρουσίες της έκθεσης. Η Opel από την πλευρά της έδειξε το πρωτότυπο Monza που προλογίζει την σχεδιαστική ταυτότητα των μελλοντικών της μοντέλων.

Περνώντας στους υπόλοιπους κατασκευαστές, οι Γάλλοι της Renault παρουσίασαν το πρωτότυπο Initiale Paris, ενώ στην Peugeot το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η νέα γενιά του 308. Η Infiniti θέλησε να «τρομάξει» τους Γερμανούς ανταγωνιστές της με το πρωτότυπο premium crossover Q30, ενώ η Suzuki αποκάλυψε το πρωτότυπο iV-4 ή αλλιώς τα σχέδια της για ένα compact SUV. Τα σχέδια της για ένα αντίστοιχο μοντέλο παρουσίασε και η KIA με το υβριδικό πρωτότυπο Niro, ενώ η Hyundai παρουσίασε τη νέα γενιά του i10, την οποία και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην χώρα μας.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη μέρα της έκθεσης ξεχώρισαν το ανανεωμένο Dacia Duster, που σύντομα θα λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά, η νέα γενιά του Nissan X-Trail, η στέισον έκδοση του νέου Seat Leon, το πρώτο SUV στην ιστορία της Jaguar και το εξωφρενικό εξάτροχο θηρίο της Brabus, το B63S-700, με τα 700 PS.

Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube