Αυτό είναι το νέο Nissan X-Trail [video]

Αυτό είναι το νέο Nissan X-Trail [video]

Πριν λίγη ώρα αποκαλύφθηκε η νέα γενιά του μεσαίου 4x4 της Nissan.

Σε παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του X-Trail προχώρησε σήμερα, ανήμερα των εγκαινίων της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Nissan.

Το νέο μοντέλο τοποθετείται πιο ξεκάθαρα στην γκάμα της Nissan. Με την έλευση του νέου Qashqai στις αρχές του επόμενου έτους που δεν θα διαθέτει πλέον έκδοση με επτά θέσεις, το νέο X-Trail θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την Nissan στην κατηγορία έχοντας αυτή τη δυνατότητα.

Το νέο X-Trail δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα οδικά χαρακτηριστικά εντός δρόμου, αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους της Nissan αυτό επετεύχθη χωρίς να αλλοιωθούν οι εκτός δρόμου δυνατότητές του. Μάλιστα, σε περίπτωση που διαθέτει τετρακίνηση, οι άνθρωποι της φίρμας αναφέρουν ότι έχεις τις ίδιες εκτός δρόμου επιδόσεις με τον προκάτοχό του. Στο βασικό όμως εξοπλισμό συναντάμε μόνο μπροστινή κίνηση, καθώς κύριο μέλημα είναι η οικονομία καυσίμου. Ο βασικός, για αρχή, κινητήρας είναι μία ανανεωμένη έκδοση του δίλιτρου ντίζελ που εφοδιάζει και την υπάρχουσα γενιά, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με το καινούριο αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT.

Η τετρακίνηση με την οποία μπορεί να εφοδιαστεί είναι η τελευταία γενιά της ALL MODE 4x4i και διαθέτει περιστροφικό επιλογέα στην κονσόλα δαπέδου για τις διαθέσιμες επιλογές (2WD, Auto και Lock).

Σχεδιαστικά, το νέο X-Trail λέει αντίο στις έντονες ακμές της προηγούμενης γενιάς. Το παρουσιαστικό της νέας είναι αρκετά πιο σύγχρονο, ενώ χάρη στις καμπύλες δείχνει και αρκετά δυναμικό. Εμπρός, την παράσταση κλέβουν η μεγάλη μάσκα και τα φανάρια με φώτα ημέρας τύπου LED, ενώ πίσω τα νέα φανάρια δεν είναι κάθετα όπως στις προηγούμενες γενιάς, διαθέτοντας και αυτά στοιχεία LED.

Βασίζεται σε νέα προσαρμοζόμενη πλατφόρμα που θα εφοδιάζει όλα τα μοντέλα της φίρμας με παρόμοιο μέγεθος. Η νέα αυτή πλατφόρμα (CMF) έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault.

Στο εσωτερικό, η ποιότητα είναι αναβαθμισμένη και η σχεδίαση μοντέρνα. Η πρακτικότητα παραμένει στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων γενιών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον μπορεί να εφοδιαστεί και με τρίτη σειρά καθισμάτων. Ακόμα, ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος και συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube