Νέο Audi A3 Cabriolet 2014, όλες οι λεπτομέρειες [video]

Νέο Audi A3 Cabriolet 2014, όλες οι λεπτομέρειες [video]

Το νέο Audi A3 Cabriolet, που θα ντεμπουτάρει μεθαύριο 10/9 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι μεγαλύτερο και πιο ελαφρύ από το μοντέλο που αντικαθιστά.

To νέο Audi A3 Cabriolet μεγάλωσε κατά 18 πόντους σε μήκος, φθάνοντας τα 4,42 m για μια πιο ισορροπημένη αισθητικά παρουσία με ένα πιο κομψό προφίλ.

Παρόλο το μεγαλύτερο μήκος του, ζυγίζει 50 kg λιγότερο από το απερχόμενο μοντέλο, φτάνοντας τα 1.365 kg. Τα στοιχεία στα οποία το νέο Audi A3 Cabriolet οφείλει το μικρότερο βάρος του είναι η ελαφρύτερη πλατφόρμα MQB και το αλουμινένιο καπό. Η Audi αναφέρει ακόμη ότι παρά το μικρότερο βάρος, ενισχύθηκε και η στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου.

Το νέο Audi A3 Cabriolet διαθέτει υφασμάτινη κουκούλα η οποία ανοίγει σε 18” και με ταχύτητα μέχρι 50 km/h. Με την οροφή ανοιχτή, η απώλεια στο χώρο αποσκευών των 287 lt είναι αμελητέα αναφέρει η Audi. Για όσους επιζητούν κορυφαία ηχομόνωση, η Audi διαθέτει προαιρετικά και μια οροφή εξοπλισμένη με ένα λεπτό στρώμα ειδικού αφρού, ενώ προαιρετικά διατίθενται και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα.

Από τον υπόλοιπο κατάλογο των έξτρα, ξεχωρίζουμε το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen και το in-car wi-fi.

Με το λανσάρισμά του, το νέο Audi A3 Cabriolet θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες, 1.4 και 1.8 TFSI, με ισχύ 150 και 180 PS αντίστοιχα, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος και ένας δίλιτρος ντίζελ με 170 PS. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα μοτέρ που θα συμπληρώσουν την γκάμα των κινητήρων και μεταξύ αυτών και μια έκδοση S3 με 300 άλογα.

Η Audi υποστηρίζει ότι τα μοτέρ του νέου Audi A3 Cabriolet είναι κατά 12% πιο αποδοτικά από πριν, υποστηριζόμενα από τεχνολογία Cylinder On Demand και λειτουργία ελεύθερου τροχασμού μέσω του 7τάχυτου αυτόματου διπλόδισκου σασμάν S tronic. Εκτός από το S tronic υπάρχει και η επιλογή του 6ριού χειροκίνητου κιβωτίου. Τα A3 Cabriolet quattro θα παρουσιαστούν ύστερα από το λανσάρισμα του στάνταρ μοντέλου, σε χρόνο που δεν προσδιόρισε η Audi.

Το S3 cabriolet θα παρουσιαστεί «σύντομα» ύστερα από το λανσάρισμα του στάνταρ αυτοκινήτου, το οποίο η Audi προσδιορίζει στο πρώτο 4μηνο του 2014. Το S3 cabriolet θα χρησιμοποιεί ένα δίλιτρο μοτέρ TFSI, με ισχύ 300 PS και ροπή 38,7 kgm, απόδοση ικανή να το επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4”.

To S3 cabriolet θα είναι στάνταρ τετρακίνητο (quattro), η ανάρτησή του θα είναι πιο χαμηλή κατά 2,5 πόντους σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο και θα πατά σε 18ιντσες ζάντες. Θα υπάρχει και επιλογή για ζάντες 19” που θα πηγαίνουν πακέτο με την ανάρτηση Audi magnetic ride.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube