Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz S-Class Coupé στην ΙΑΑ 2013 [video]

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz S-Class Coupé στην ΙΑΑ 2013 [video]

Η CL-Class μπορεί αν ανήκει στην ιστορία, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που τα έβαψαν μαύρα, καθώς ο αντικαταστάτης της, η νέα S-Class Coupé, ντεμπουτάρισε ήδη στη Φρανκφούρτη.

Με το χαρακτηρισμό «το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας», το πρωτότυπο S-Class Coupé δείχνει έτοιμo να μπει στην παραγωγή και διαφέρει σημαντικά από τα 4πορτα S-Class.

Η μάσκα εμπρός είναι σαφώς πιο επιθετική, ενώ πίσω τα νέα οριζόντια φανάρια είναι λεπτότερα. Οι πιο κομψές και στρογγυλεμένες γραμμές σε σχέση με αυτές της στάνταρ S-Class, ανεβάζουν το δείκτη κεφαλογυρίσματος, με την S-Class Coupé να δείχνει υπέροχη από όλες τις γωνίες.

Οι μυώδεις θόλοι σχεδιάστηκαν για να φιλοξενούν τροχούς 21”, ενώ το μεταξόνιο των σχεδόν τριών μέτρων υποστηρίζει το απαραίτητο μήκος για ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Με μήκος 5,1 m, πλάτος σχεδόν δύο μέτρα και ύψος 1,41 m, η νέα S-Class Coupé κρύβει κάτω από το μακρύ καπό της ένα διτούρμπινο V8 με 4.633 cc που αποδίδει ισχύ 460 PS και ροπή 71,4 kgm.

Στην καμπίνα, η εκτέλεση είναι ελαφρά διαφοροποιημένη από αυτή της S-Class –βέβαια, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για πρωτότυπο- με λευκό φόντο στο καντράν και πιο ανάγλυφες επιφάνειες, ειδικά στο κάτω τμήμα και συνεπεία της νέας θέσης των αερόσακων.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από λευκό αλουμίνιο με ψευδό-κεραμικές και από βουρτσισμένο αλουμίνιο διακοσμήσεις. Οι δύο οθόνες που συναντάμε και στο ταμπλό της 4θυρης S-Class υπάρχουν και εδώ, στις ίδιες διαστάσεις (12,3” σε αναλογία 8:3), αλλά λεπτότερες.

Τα άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία της καμπίνας είναι αλουμινένιες επενδύσεις στις πόρτες, που δεν νομίζουμε ότι θα τις δούμε στο μοντέλο παραγωγής, μαλακό δέρμα για τα καθίσματα και το φούσκα του καντράν, μαζί με χειροποίητα μεταξωτά πατάκια (!) και μεταξωτή επένδυση οροφής(!), υφασμένη στο χέρι. Ελπίζουμε μόνο να δίνουν δωρεάν στον αγοραστή και τα μεταξωτά βρακιά!

Η νέα S-Class Coupé φυσικά και επωφελείται από όλη την γκάμα της τεχνολογίας Intelligent Drive, με χρήση δύο καμερών 3D που απεικονίζουν την περιοχή που βρίσκεται μέχρι 50 m εμπρός από το αυτοκίνητο, με πρόσκτηση κάθε στόχου κινητού ή ακίνητου. Επιπλέον, ανιχνεύουν την περιοχή γύρω από την S-Class Coupé μέχρι 500 m, μεταφέροντας δεδομένα για τις ανισομέρειες του δρόμου, για να αυτορυθμιστεί ανάλογα η ανάρτηση MAGIC BODY CONTROL, προσφέροντας έτσι τη βέλτιστη άνεση.

Η έκδοση παραγωγής της νέας S-Class Coupé θα αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube