Από τη νέα Συμμαχία τα νέα Mitsubishi και Nissan

Από τη νέα Συμμαχία τα νέα Mitsubishi και Nissan

Τα πρότζεκτ μεταξύ της Renault, της Nissan και της Mitsubishi ενισχύονται με τουλάχιστον πέντε νέα μοντέλα. Όπως ένα τρίτο Renault με σήμα «Mitsubishi», το επόμενο Micra, αλλά και ακόμη τρία SUV.

 Συμμαχία Renault-Nissan, New Alliance Agreement

Όπως συμβαίνει και στη ζωή, μερικές φορές είναι απαραίτητο δύο άνθρωποι να απομακρυνθούν μεταξύ τους για να τα βρουν στη συνέχεια καλύτερα. 

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με τη Συμμαχία Renault-Nissan. Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, οι ηγέτες των Mitsubishi Motor (Takao Kato), Nissan (Makoto Uchida), Renault (Jean-Dominique Senard), καθώς και ο γενικός διευθυντής της Συμμαχίας Luca de Meo παρουσίασαν τα μελλοντικά πρότζεκτ.

Η Συμμαχία Renault-Nissan μπορεί να εξαφανίστηκε ως επίσημη νομική δομή, τα πρότζεκτ της όμως, υπό το New Alliance Agreement, συνεχίζουν να εξελίσσονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

 Συμμαχία Renault-Nissan, New Alliance Agreement

Από την πλευρά της Mitsubishi, γνωρίζουμε ήδη για τα πρόσφατα Colt και ASX που στην πραγματικότητα είναι απλώς ανανεωμένα Renault Clio και Captur. Εάν και αυτή η μέθοδος δεν απέδωσε πάντα καρπούς στο παρελθόν, έχει ανακοινωθεί ένα τρίτο μοντέλο που προμήθευσε η Renault. 

Επιπλέον, ένα μικρομεσαίο ηλεκτρικό SUV που σχεδιάζεται για την ευρωπαϊκή αγορά είναι επίσης στα σκαριά. Μοντέλο που θα εξελιχτεί και θα κατασκευαστεί από την Ampère, στην οποία η Mitsubishi θα επενδύσει 200 εκατομμύρια ευρώ. Για αυτά τα δύο μελλοντικά μοντέλα, δεν δίνεται προσώρας ημερομηνία λανσαρίσματος.

 Συμμαχία Renault-Nissan, New Alliance Agreement

Επιπλέον, το Outlander που πατάει πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD, αλλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία plug-in hybrid της Mitsubishi, θα φτάσει στην Ευρώπη το δεύτερο 6μηνο του 2024.

Η Nissan, η άλλη ιαπωνική εταιρεία, θα επενδύσει στην οντότητα «The Future is Neutral» που είναι υπεύθυνη για την κυκλική οικονομία. Αλλά το έτερο ισχυρό μέλος της νέας Συμμαχίας είναι σημαντικό ότι έχει επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ στην οντότητα Ampère. Η Nissan απευθύνεται λοιπόν στην Ampère για το επόμενο Micra της, που θα είναι τεχνικός συγγενής του Renault 5. Και θα κατασκευάζεται στο γαλλικό εργοστάσιο του Douai, αναμενόμενο στη Γηραιά Ήπειρο το 2025.

 Συμμαχία Renault-Nissan, New Alliance Agreement

Για τα δύο crossover που βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-EV, δεν υπάρχει προς τα παρόν διαθέσιμη ημερομηνία. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το επόμενο Leaf θα αποκτήσει μπόι και κορμοστασιά crossover και ότι το εμπορικό λανσάρισμά του θα ξεκινήσει το 2025. Από την Nissan δε, ετοιμάζεται και το ηλεκτρικό Juke.

Επιπλέον, όπως συμβαίνει με τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και του Ομίλου Stellantis για τα επαγγελματικά βαν, η Nissan ανανεώνει την αντίστοιχη συνεργασία με τη Renault και πέρα από το 2027.

 Συμμαχία Renault-Nissan, New Alliance Agreement

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube