To επόμενο Nissan Leaf θα είναι SUV

To επόμενο Nissan Leaf θα είναι SUV

To Nissan Leaf τρίτης γενιάς αλλάζει προσανατολισμό και μετατρέπεται σε SUV. Ηλεκτρικό φυσικά.

Nissan Leaf SUV

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Nissan Leaf είναι έτοιμο να ανοίξει, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να το μεταμορφώνει σε SUV, προκειμένου να τονώσει τις πωλήσεις του στη Γηραιά Ήπειρο.

Το νέο Nissan Leaf λοιπόν, στην τρίτη του γενιά, θα αντλήσει σχεδιαστική έμπνευση από το coupé-crossover Chill-Out Concept που αποκαλύφθηκε το 2021, αλλά και το μεγάλο, ηλεκτρικό SUV της φίρμας, το Nissan Ariya.

Η νέα γενιά του Leaf παρόλο που θα αποκτήσει SUV αναλογίες, αναμένεται να έχει χαμηλότερο προφίλ σε σύγκριση με τα Juke και Qashqai, τα οποία επίσης θα ακολουθήσουν το δρόμο του εξηλεκτρισμού το 2025 και το 2027 αντίστοιχα.

H SUV εκδοχή του Nissan Leaf, που υπόσχεται αυτονομία άνω των 400 km θα συστηθεί στο κοινό το 2026, οπότε και θα έρθει στις αγορές

Nissan Leaf SUV

Μέσα του εξωτερικού υπογραμμίζουν πως οι σχεδιαστές της Nissan είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν την αναπαραγωγή των «άβολων αναλογιών» της πρώτης και δεύτερης γενιάς του Leaf, θέλοντας να το καταστήσουν πιο ελκυστικό και εύπεπτο στο μάτι των αγοραστών.

Η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου, θα εξοπλιστεί με νέες μπαταρίες από την Envision (30% αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, άρα μεγαλύτερη αυτονομία), που θα παράγονται σε μία νέα εγκατάσταση που κατασκευάζεται δίπλα στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, όπου και θα κατασκευάζεται το αυτοκίνητο. Στο εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάζονται επίσης τα αμιγώς ηλεκτρικά Juke και Qashqai.

Nissan Chill-Out Concept

Το νέο Leaf, το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV, όπως τα Nissan Ariya και Renault Megane E-Tech, θα είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές το 2026.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube