Ποιες μάρκες ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί η Firefly της Nio;

Ποιες μάρκες ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί η Firefly της Nio;

Η Νio θέλει να ενισχύσει την αγοραστική της δύναμη στην Ευρώπη, φέρνοντας στο προσκήνιο δύο νέες μάρκες.

Nio ET5 Touring

Όπως διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες, η Nio είναι έτοιμη να λανσάρει δύο νέες μάρκες με προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κίνηση αυτή της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πέρα για πέρα στοχευμένη, μιας και η Alps και η Firefly, όπως είναι τα ονόματά τους, έστω και ανεπίσημα, ρίχνονται στην αγορά με σκοπό να ανταγωνιστούν την VW και την Renault.

Η Nio με την Firefly επιδιώκει να ανταγωνιστεί και να προβληματίσει τα VW ID.2 και Renault 5

Nio ET5 Touring

Οι δύο μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως έχουν ανακοινώσει θα φέρουν στην αγορά δύο προσιτά EV, το VW ID.2 και το Renault 5. Τα δύο αυτά μοντέλα, το κόστος των οποίων θα κυμανθεί από €20.000-25.000 φαίνεται πως αποτελούν τους άμεσους ανταγωνιστές της Firefly, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για την Ευρώπη, όπως δήλωσε άλλωστε και ο πρόεδρος της Nio, Lihong Qin.

«Η Firefly πρόκειται να φέρει στην αγορά μικρότερα αυτοκίνητα αλλά με προηγμένη τεχνολογία», πρόσθεσε ο Qin. Η Nio αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια νέα έκδοση της πλατφόρμας εναλλαγής των μπαταριών της για να μπορεί να φιλοξενήσει μικρότερες μπαταρίες που θα συνεργάζονται με τις νέες φίρμες της στη μαζική αγορά, καθώς και με τους νεουπογεγραμμένους συνεργάτες ανταλλαγής μπαταριών Geely και Changan, αποκάλυψε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η νέα πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί μια αρχιτεκτονική 800V, προς διευκόλυνση της ταχύτερης φόρτισης.

Nio

Να θυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή, τα αυτοκίνητα της Nio είναι διαθέσιμα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, με το premium Nio ET5 Tourer να ξεχωρίζει. Οι δύο νέες μάρκες υπό την ομπρέλα της Nio θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά προς το 2025

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube