Συνεργασία VW και Renault για EV των €20.000

Συνεργασία VW και Renault για EV των €20.000

Δύο ευρωπαϊκοί κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, η VW και η Renault ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή ενός άκρως προσιτού EV.

Renault Twingo

Η VW βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους πιθανούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Renault, προκειμένου να εξελίξει ένα νέο EV με τιμή που δεν θα υπερβαίνει τις €20.000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το Wolfsburg έχει έρθει σε επικοινωνία με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, με οποιαδήποτε συζήτηση για επόμενα βήματα να βρίσκεται σε «αρκετά πρώιμο στάδιο». Η ίδια εφημερίδα επικαλείται πηγές που είναι κοντά στο ζήτημα, οι οποίες αναφέρουν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη πως η συνεργασία των δύο εταιρειών θα λάβει σάρκα και οστά.

Αν το σχέδιο προχωρήσει θα δει τις εταιρείες να εργάζονται από κοινού πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που θα διατηρεί το κόστος των EV ιδιαίτερα χαμηλό.

VW και Renault ετοιμάζονται να απαντήσουν στον συνεχώς αυξανόμενο κινεζικό ανταγωνισμό, μέσα από τη συνεργασία τους για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η τιμή του οποίου δεν θα ξεπερνά τις €20.000

Renault Twingo
Τον περασμένο Μάρτιο, η Volkswagen είχε αποκαλύψει ότι έχει στα σκαριά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ, το οποίο όμως θα καταφτάσει στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Αντίστοιχα πλάνα έχει κι η Renault, η οποία αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά του Twingo, η οποία θα είναι φυσικά αμιγώς ηλεκτρική, θα έρθει το 2026, με το κόστος να μην ξεπερνά τις €20.000.

Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε  πως στην Ευρώπη, η μέση τιμή ενός ηλεκτρικού υπερβαίνει τις €65.000. Ως αποτέλεσμα, τόσο η VW όσο και η Renault έχουν ισχυρό κίνητρο να αναπτύξουν ένα πραγματικά προσιτό ηλεκτρικό όχημα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Handelsblatt, οι δύο εταιρείες στοχεύουν να παράγουν ετησίως μεταξύ 200.000 και 250.000 προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

VW ID.3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Κίνα τρομάζει αυτοκινητικά την Ευρώπη

Εκπρόσωπος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι «η συνεργασία είναι απαραίτητη,» ώστε να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να σταθούν απέναντι στους Κινέζους κατασκευαστές, οι οποίοι είναι ολοένα κι ανερχόμενοι στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. «Βρισκόμαστε σε διαφορετικές συζητήσεις, όμως τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί,» εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Το σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.  


 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube