Διέρρευσαν σχέδια του Renault 5 παραγωγής

Διέρρευσαν σχέδια του Renault 5 παραγωγής

Σχέδια που δείχνουν το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτρικού Renault 5 διέρρευσαν, λίγους μήνες πριν από το επίσημο ντεμπούτο του, στις 26 Φεβρουαρίου

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από τη στιγμή που η Renault ξεκίνησε να αποκαλύπτει σταδιακά το μικρό ηλεκτρικό της που ακούει στο όνομα Renault 5.

Πλέον, κατόπιν διαρροής, έχουμε κα το πλήρες σχέδιο του αυτοκινήτου, με το οποίο η Renault επιθυμεί να ενταχθεί στον στίβο των προσιτών EV. Tα σχέδια που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) παρουσιάζουν πως το αυτοκίνητο θα ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό την σχεδιαστική γραμμή του πρωτοτύπου.

H τιμή του νέου, ηλεκτρικού Renault 5 θα διαμορφωθεί κοντά στις €25.000, σύμφωνα με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία

Renault 5

Το εμπρός μέρος του ηλεκτρικού μοντέλου του Ρόμβου φέρει το ανανεωμένο σήμα της Renault και περιλαμβάνει προβολείς LED με δυναμική σχεδίαση. Ενώ το αυτοκίνητο δεν έχει παραδοσιακή μάσκα, παρατηρούμε πως υπάρχουν τρεις πολύ λεπτές σχισμές στο πάνω μέρος του προφυλακτήρα, στη βάση του οποίου υπάρχει ένα άνοιγμα.  

Ξεχωριστό τόνο στο αυτοκίνητο δίνουν τα μαύρα τετράγωνα στις άκρες του προφυλακτήρα που φιλοξενούν τα φώτα ημέρας LED. Από κει και μετά, οι χειρολαβές των πίσω θυρών είναι κρυμμένες στις πίσω κολόνες, ενώ το μοντέλο στις εικόνες παρατηρούμε πως έχει μαύρη οροφή και κόκκινο περίγραμμα, που φτάνει μέχρι τους πλαϊνούς καθρέφτες.

Renault 5

Στο πίσω μέρος του ηλεκτρικού χάτσμπακ υπάρχουν εκ νέου φώτα LED τα οποία συνδέονται με ένα μαύρο διακοσμητικό κομμάτι. Μάλιστα διαθέτουν λεπτές προεκτάσεις στο πλάι με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης. Από τις εικόνες βλέπουμε επίσης και τις ζάντες, που έρχονται με μαύρο και ασημί φινίρισμα.

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της επίσημης αποκάλυψης στις 26 Φεβρουαρίου, η γαλλική φίρμα. πριν από λίγες ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες teaser εικόνες αλλά και πληροφορίες. Το μήκους 3,92 m ηλεκτρικό Renault 5 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στη νέα AmpR Small πλατφόρμα. Η Renault επιβεβαίωσε επίσημα δύο επιλογές πακέτων μπαταριών, 40 kWh και 52 kWh. Το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα, παρέχοντας αυτονομία που θα αγγίζει τα 400 km.

Renault 5

Στα της τιμής τώρα, η Renault επιβεβαίωσε τις φήμες των προηγούμενων ημερών, με την τιμή του μικρού ηλεκτρικού χάτσμπακ της να φλερτάρουν με τις €25.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube