Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τα κορυφαία brand;

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τα κορυφαία brand;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία Intrerbrand δημοσίευσε τη λίστα με τα 100 κορυφαία brand του κόσμου. Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται μέσα σε αυτά;

Toyota C-HR

H λίστα της Intrabrand περιλαμβάνει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα ισχυρότερα brand του κόσμου.

Η κορυφή παραμένει αμετάβλητη, με την Apple να βλέπει την αξία της να αυξάνει κατά 4%, φτάνοντας έτσι στα 502,68 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη τριάδα παρέμεινε συνολικά αμετάβλητη, με τις Microsoft και Amazon να βρίσκονται αντίστοιχα στη δεύτερη και τρίτη θέση με αξία 316,65 και 276,92 δισεκατομμύρια δολάρια. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Google και η Samsung, με την αξία τους να φτάνει τα 260,26 και 91,4 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Πρώτη ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και έκτη ανάμεσα στα ισχυρότερα brand του κόσμου βρίσκεται η Toyota, με την αξία της να αποτιμάται στα 64,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιάπωνες διατήρησαν την περυσινή τους θέση, αυξάνοντας την αξία τής εμπορικής επωνυμίας κατά 8%.

Toyota, Mercedes-Benz και BMW είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες με το ισχυρότερο brand, σύμφωνα με την λίστα της Intrerbrand

Mercedes-Benz CLE Coupe

Μία θέση πιο κάτω από τον ιαπωνικό κολοσσό βρίσκεται η Mercedes-Benz, ως ο πρώτος ευρωπαίος κατασκευαστής της λίστας. Η εταιρεία από την Στουτγάρδη αύξησε επίσης την αξία της (+9%), η οποία ανέρχεται πλέον στα 61,41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει, μία ακόμα ευρωπαϊκή εταιρεία, η BMW, με την αξία της βαυαρικής φίρμας, μετά την διψήφια αύξησή της (10%) να αποτιμάται πλέον στα 51,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αρκετά υψηλή θέση βρίσκεται η Tesla. Μπορεί η κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 730 δισεκατομμύρια δολάρια, εντούτοις όμως η αξία της υπολογίζεται σε 49,93 δισεκατομμύρια δολάρια, ούσα μία θέση πίσω από τη McDonald's και μία μπροστά από τη Disney.

Επόμενη αυτοκινητοβιομηχανία της λίστας είναι η Honda, στην 27η θέση με αύξηση 7% στην αξία της, η οποία πλέον φτάνει στα 24,41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέντε θέσεις πιο κάτω, βρίσκεται η Hyundai που αύξησε την αξία της κατά 18%, στα 20,41 δισεκατομμύρια δολάρια με την Audi να βρίσκεται στην 45η θέση, με αξία 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

BMW XM

Την πρώτη 50άδα συμπληρώνουν δύο ακόμη εκπρόσωποι του VW Group. Η Porsche βρίσκεται στην 47η θέση, βλέποντας την αξία της να αυξάνεται κατά 20% (16,1 δισεκατομμύρια δολάρια), με την VW να ακολουθεί στην 50η θέση με αξία που αγγίζει τα 15,14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια θέση έπειτα από την VW βρίσκεται η Ford, με την αμερικάνικη εταιρεία να αυξάνει την αξία της κατά 3% στα 14,86 δισεκατομμύρια, ενώ στην 63η θέση είναι η Nissan με αξία 12,67.

Στην 70η θέση συναντούμε την Ferrari, η οποία  παρά την μικρή σχετικά παραγωγή της (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο κάτι λιγότερο από 10.500 αυτοκίνητα) επιβεβαιώνει το τεράστιο brand name της, με αξία 10,83 δισεκατομμύρια δολάρια.

Toyota C-HR

Στην 88η θέση βρίσκεται η Kia, με 7,05 δισ. αξία (+7% από πέρσι), ως ο τελευταίος κατασκευαστής αυτοκινήτου στη λίστα με τις 100 πολυτιμότερες εταιρείες του κόσμου της Interbrand.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube