Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της Porsche Panamera

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της Porsche Panamera

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της Porsche Panamera, οι Γερμανοί προχώρησαν σε αποκάλυψη του εσωτερικού της.

Porsche Panamera Interior

Η Porsche Panamera μετρά αντίστροφα για την επίσημη παρουσίασή της, στις 24 Νοεμβρίου, στο Icons of Porsche Festival στο Ντουμπάι.

Οι Γερμανοί λοιπόν, έχοντας ήδη κάνει γνωστά τα κινητήρια σύνολα της Panamera, αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες αναφορικά με το εσωτερικό της τρίτης γενιάς του μοντέλου τους.

Σύμφωνα με την Porsche, στο επίκεντρο της σχεδίασης του εσωτερικού βρίσκεται ο οδηγός, με πρωτοποριακά και διαισθητικά συστήματα ελέγχου των λειτουργιών, δημιουργώντας έτσι «την τέλεια ισορροπία μεταξύ αναλογικών και ψηφιακών στοιχείων».

Η επίσημη παρουσίαση για την Porsche Panamera τρίτης γενιάς έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου,  στο Icons of Porsche Festival στο Ντουμπάι

Porsche Panamera Interior

Η ευρύτερη σχεδίαση του εσωτερικού αποπνέει μία ατμόσφαιρα «σπορ και υψηλής ποιότητας», με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να τοποθετεί το μοντέλο της στην ίδια κατηγορία με τα σπορ σεντάν του ανταγωνισμού. Το σύστημα ελέγχου Porsche Driver Experience που τοποθετείται στην επερχόμενη Panamera, προέρχεται από την μαεστρική Taycan.

Στην ουσία, το εν λόγω σύστημα ελέγχου, ομαδοποιεί όλα τα στοιχεία και της λειτουργίες που σχετίζονται με την οδήγηση γύρω από το τιμόνι, δημιουργώντας ένα ευχάριστο, εύχρηστο και εργονομικό για τον οδηγό περιβάλλον.

Ο επιλογέας ταχυτήτων δεν βρίσκεται πλέον στην κεντρική κονσόλα, αλλά στην κολόνα του τιμονίου, με την επιλογή των προφίλ οδήγησης να γίνεται απευθείας από το τιμόνι. Έτσι εξοικονομείται ακόμα περισσότερος χώρος στην κεντρική κονσόλα για μικροαντικείμενα, αλλά και για την τοποθέτηση του πίνακα ελέγχου και του κλιματισμού. Ο τελευταίος συνδυάζει τόσο επιφάνειες αφής, όσο και βολικούς, φυσικούς διακόπτες. Νέοι είναι επίσης και οι αεραγωγοί που έχουν τοποθετηθεί.

Porsche Panamera Interior

Δίχως αμφιβολία όμως, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τρεις μεγάλες οθόνες. Η μεγαλύτερη εξ αυτών έχει αναλάβει τον ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Με διαγώνιο 12,6” χαρακτηρίζεται από κυρτή σχεδίαση, και πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Στη μέση, συναντάμε την κεντρική οθόνη 12,3” για το σύστημα infotainment, με τον συνοδηγό τέλος, να έχει στη διάθεσή του μία οθόνη 10,9”. H τελευταία μάλιστα είναι ειδικά σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Για πρώτη φορά, κάνει την εμφάνισή του στην Panamera συνεχόμενος ατμοσφαιρικός φωτισμός σε όλο το εμπρόσθιο πάνελ. Τα ήδη εξαιρετικά επίπεδα άνεσης βελτιώνονται περαιτέρω, χάρη στο βελτιωμένο αφρώδες υλικό των καθισμάτων.

Όσοι αναζητούν δερμάτινες επενδύσεις, μάλλον ατύχησαν, μιας και η Porsche αποφάσισε να τοποθετήσει στην Panamera πιο σπορ υλικά, όπως το το Race-Tex και το ύφασμα Pepita. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube