Ηλεκτρικό Audi R8 με 1.700 PS

Ηλεκτρικό Audi R8 με 1.700 PS

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως το Audi R8 θα ρίξει την αυλαία του στο τέλος του έτους. Θα επανέλθει όμως ως ηλεκτρικό, με τρομακτική δύναμη.

Audi R8 electric

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα αποτελέσουν παρελθόν. Η Audi μοιάζει να το έχει καταλάβει και στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση. Μαζί της, της εξηλεκτρισμένη πραγματικότητα φαίνεται πως θα ακολουθήσει το Audi R8.

Εδώ και καιρό άλλωστε, η Audi εξελίσσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων. Εκτός από μεγάλη αυτονομία επικεντρώνεται και στην οδηγική απόλαυση. Πώς όμως θα επιτευχθεί αυτό, από τη στιγμή που η Audi θα καταργήσει τον V10; Προικίζοντας το ηλεκτρικό της Audi R8 με 1.700 PS!

Προς ώρας, οι Γερμανοί δεν διαψεύδουν, αλλά ούτε και επιβεβαιώνουν τα σενάρια για την ισχύ του ηλεκτρικού Audi R8

Audi R8 EV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Audi RS e-tron GT για λίγους και τυχερούς [video]

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου 2023, ο επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Oliver Hoffmann επιβεβαίωσε ότι η Audi θα αναπτύξει την πλατφόρμα MEB του VW Group. Μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από τα VW ID 3, Cupra Born και Audi Q4 E-tron και θα χρησιμοποιηθεί και για μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: CUPRA Born e-Boost 231 PS

Όταν όμως ρωτήθηκε σχετικά με το εάν κάποια από αυτές τις πλατφόρμες θα ταίριαζε σε χαμηλότερου όγκου, πιο σπορ EV στο ύφος των TT και R8, άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία θα επένδυε αντ' αυτού σε μια ειδική αρχιτεκτονική σπορ αυτοκινήτων, η οποία θα χρησιμοποιούσε στοιχεία της αρχιτεκτονικής SSP (Scalable Systems Platform) – μια συγχώνευση των πλατφορμών MEB και PPE.

«Θα αξιοποιήσουμε όλα τα συστήματα και τα εργαλεία που μας δίνει η πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform). Υπάρχει χώρος στη γκάμα μας για αρκετά αυτοκίνητα που μπορούν να βασιστούν σε αυτό το πάτωμα».

Ο Hoffmann δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα μοιάζει αυτή η δομή, ούτε ανέπτυξε τα σχέδια της Audi για τους άμεσους διαδόχους των σημερινών σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας. Αποκάλυψε όμως ότι οι εργασίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Audi R8 EV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Audi ετοιμάζει κάτι… σπέσιαλ για το R8

«Τα επόμενα δύο χρόνια, θα φέρουμε σχεδόν 20 νέα προϊόντα. Περισσότερα από τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτή είναι η ξεκάθαρη εστίασή μας, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, εργαζόμαστε σε διαφορετικές ιδέες και έργα».

Η πλατφόρμα SSP θα χρησιμοποιηθεί τελικά από περίπου το 80% των αυτοκινήτων σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου VW. Γεγονός που, όπως πρότεινε ο Hoffmann, αφήνει περιθώριο σε ορισμένα μοντέλα να οδηγηθούν σε ανασχεδιασμένες παραλλαγές της δομής ή εξ ολοκλήρου σε άλλες αρχιτεκτονικές.

Ο CEO του Ομίλου VW, Oliver Blume, έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το SSP θα φιλοξενεί κινητήρες με απόδοση έως και 1.700 PS, υποδηλώνοντας ότι τα ειδικά κατασκευασμένα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα και υπεραυτοκίνητα είναι καθ' οδόν.

Κι εδώ λοιπόν έρχεται το Audi R8. Mε δεδομένο ότι μιλάμε για το ισχυρότερο Audi, πιθανότατα το επερχόμενο R8 ίσως προαχθεί από σούπερκαρ σε hypercar, αν επιβεβαιωθεί ότι η ισχύς του θα φλερτάρει με τα 2.000 PS. Για την ώρα πάντως το Ingolstadt ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει το εν λόγω σενάριο.

Audi R8

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με βρετανικές πηγές, η Audi βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αναφορικά με τις δοκιμές και την εξέλιξη του ηλεκτρικού R8. Μένει λοιπόν να δούμε αν όντως, το μελλοντικό Audi R8 έρθει στην αγορά με αυτή τη τρομακτική ισχύ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube