Ποια εταιρεία μετρά τις περισσότερες ταξινομήσεις στην Ελλάδα;

Ποια εταιρεία μετρά τις περισσότερες ταξινομήσεις στην Ελλάδα;

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου κινείται ανοδικά το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2023 σημειώνοντας αύξηση κατά 27,6% στις ταξινομήσεις σε σχέση με πέρυσι. Ποια εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή;

Greece Car Sales

Σε εξαιρετικό φεγγάρι φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική αγορά αυτοκινήτου το 2023, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), οι αριθμοί για τους δέκα πρώτους μήνες του έτους δείχνουν ότι συνολικά οι ταξινομήσεις έχουν αυξηθεί κατά 27,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Την περασμένη χρονιά, το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος σημειώθηκαν 90.727 ταξινομήσεις ενώ φέτος έχουν φτάσει τις 115.792. Την μερίδα του λέοντος απολαμβάνει η Toyota η οποία βρίσκεται σταθερά πρώτη στις μηνιαίες αναφορές, εκτός από τον Ιανουάριο όπου η Opel ανέβηκε στην κορυφή χάρη στις πωλήσεις του Corsa.

Οι Ιάπωνες έχουν πουλήσει 14.691 νέα αυτοκίνητα στη χώρα μας το πρώτο δεκάμηνο του 2023 με το μερίδιο του να αντιστοιχεί στο 12,7% της αγοράς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα έχει παίξει το Toyota Yaris Cross το οποίο από την πρώτη στιγμή κέρδισε και εξακολουθεί να καρπώνεται την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των Ελλήνων οδηγών.

Η Toyota, με 14.691 αυτοκίνητα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των εν Ελλάδι ταξινομήσεων κατά το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2023

Greece Car Sales

Στη δεύτερη θέση του πίνακα είναι η Opel με 9.843 ταξινομήσεις και 8,5% μερίδιο αγοράς ενώ σε μικρή απόσταση πίσω της βρίσκεται η Peugeot που συμπληρώνει το βάθρο με 9.470 ταξινομήσεις (μερίδιο 8,2%), στηριζόμενη κυρίως στην εμπορική επιτυχία που σημειώνουν τα 2008 και 3008.

Στην τέταρτη θέση συναντούμε μία ακόμα γαλλική φίρμα, την Citroën, με 8.851 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 7,6%. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Hyundai, με 8.443 ταξινομήσεις και συνολικό μερίδιο αγοράς 7,3%.

Μία θέση πιο κάτω βρίσκουμε την VW, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει πουλήσει 7.357 αυτοκίνητα, με τον αριθμό αυτό να αντιπροσωπεύει το 6,4% της αγοράς. Στην έβδομη θέση έχουμε τη Suzuki, με 5.900 ταξινομήσεις και ποσοστό 5,1 % επί της συνολικής αγοράς.

Greece Car Sales

Ιδιαίτερα κοντά της βρίσκεται η Kia, με 5.544 ταξινομήσεις και ποσοστό 4,8%. Η δεκάδα κλείνει με τις FIAT και BMW, οι οποίες με 5.208 και 4.723 ταξινομήσεις συγκεντρώνουν το 4,5% και 4,1% της αγοράς αντίστοιχα.

Στα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι πωλήσεις της MG. H νεοφερμένη στην ελληνική αγορά φίρμα, αν και βρίσκεται εδώ και μόλις λίγους μήνες και πάλι κοντά μας, έχει καταγράψει 473 ταξινομήσεις, ξεπερνώντας εταιρείες όπως η Alfa Romeo και η Honda

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube