Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της νέας BMW iX3

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της νέας BMW iX3

Η νέα BMW iX3 εθεάθη στους δρόμους, βασισμένη στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse.

BMW iX3

Η BMW από τον περασμένο Σεπτέμβριο μας έχει προϊδεάσει για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της που θα έρθει το 2025, όταν και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται σταδιακά τα νέα της EV, βασισμένα στην νέα αρχιτεκτονική Neue Klasse. Η BMW iX3 αποτελεί ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής των Βαυαρών.

Το Vision Neue Klasse παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο μήνες στη Διεθνή Έκθεση του Μονάχου αποτυπώνοντας ένα μέρος της σχεδιαστικής αλλά και της τεχνολογικής φιλοσοφίας που θα εφαρμοστεί στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα των Βαυαρών. Το 2025 αναμένεται να λανσαριστεί ένα νέο ηλεκτρικό sedan, αντικαθιστώντας την 3 Series , αλλά και ένα SUV.

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του SUV της γερμανικής φίρμας «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στο δρόμο.

H νέα BMW iX3 εμφανίστηκε στους δρόμους με την μορφή πρωτοτύπου, έχοντας έντονες επιρροές από το Vision Neue Klasse των Βαυαρών

BMW iX3

Έχοντας εσωτερικά τον κωδικό NA5, το SUV έχει το μέγεθος της τρέχουσας X3, με το εμπρός μέρος του να θυμίζει σε πολλά σημεία το Vision Neue Klasse που παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Παρά την ύπαρξη του καμουφλάζ, μπορούμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη μεγαλύτερου πρόβολου και στις δύο άκρες του αμαξώματος, γεγονός που συνεπάγεται περισσοτερο χώρο για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές.

Η σχεδίαση είναι κομψή και εκλεπτυσμένη, με το πρωτότυπο να έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Οι θόλοι των τροχών είναι κατά τι πιο φουσκωμένοι, όπως επίσης έντονα τονισμένες είναι και οι λοιπές λεπτομέρειες του αμαξώματος, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε πάνελ που κάποια στιγμή θα αφαιρεθούν.

BMW iX3

Στο πλάι μπορούμε να διακρίνουμε τις χωνευτές χούφτες θυρών, τα μεγάλα πίσω ελαστικά και τις μπλε δαγκάνες των φρένων, που παραπέμπουν σε μοντέλο M50 ή M60.

Η έναρξη παραγωγής της καινούριας iX3 εκτιμάται ότι θα συμβεί στα μέσα του 2025, με τη νέα πλατφόρμα να δίνει τη δυνατότητα κίνησης στους εμπρός, τους πίσω και σε όλους τους τροχούς. Επιπλέον, η επόμενη γενιά των EV θα συνοδεύεται από μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας, ανάλογα με τις ανάγκες των αγοραστών.  Διαφορετικό επίσης θα είναι και το μεταξόνιο, αλλά και τα μεγέθη των τροχών, τα οποία θα κυμαίνονται από 18” έως 22”.

Όσον αφορά την iX3 αναμένεται να υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, κίνηση στους δύο ή και σε όλους τους τροχούς, παραλλαγή M60 xDrive ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αμιγώς M μοντέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα iX3 αναμένεται να είναι κατά 25% πιο αποδοτική σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, με την αυτονομία της να αγγίζει τα 580 km.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube