Με το δεξί η MG στην Ελλάδα. Πόσα αυτοκίνητα πούλησε;

Με το δεξί η MG στην Ελλάδα. Πόσα αυτοκίνητα πούλησε;

Η MG χάρη στο όραμα του Ομίλου Συγγελίδη είναι εδώ και μερικούς μήνες στη ζωή μας. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τις πωλήσεις της;

MG ZS

H MG είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη. Πρόσφατα επανασυστήθηκε στο ελληνικό κοινό, ερχόμενη όχι απλά για να υπάρξει ανάμεσα στις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά για να φτάσει στην κορυφή.

Τι έδειξε ο πρώτος ολοκληρωμένος της μήνας στην ελληνική αγορά; Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, με την απήχηση της MG στο ελληνικό κοινό να είναι μεγάλη. Τον Οκτώβριο, η πάλαι ποτέ βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που απέκτησε λόγο ύπαρξης κάτω από την ομπρέλα της κινεζικής SAIC Motor τερμάτισε στην πρώτη 20άδα των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων με 199 ταξινομήσεις και μερίδιο 1,8%.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις λιανικής ανέρχονται σε 81 μονάδες, με μερίδιο 1,5%, δείχνοντας πως αρκετοί ιδιώτες προσήλθαν στις αντιπροσωπείες της εταιρείας. Στο κομμάτι των ηλεκτρικών, με σημαιοφόρο το MG4, η νεοεισελθούσα στο ελληνικό αυτοκινητικό γίγνεσθαι εταιρεία βρέθηκε στην 5η θέση, με το συνολικό της μερίδιο στην αγορά να είναι στο 5,3%.

Η MG από τον πρώτο κιόλας μήνα καταφέρνει να μπει δυναμικά στις πωλήσεις. Τα 199 αυτοκίνητα είναι μόνο η αρχή, με την εταιρεία να στοχεύει σε ακόμα υψηλότερα νούμερα

MG ZS

Ειδικής μνείας χρήζει το ZS, μία από τις πιο ελκυστικές και οικονομικές προτάσεις στην κατηγορία-χρυσορυχείο που ονομάζεται B-SUV. To εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας βρέθηκε στην 6η θέση των εταιρικών πωλήσεων με μερίδιο 6,8%, ενώ στο σύνολο της αγοράς βρέθηκε στην 9η θέση με μερίδιο 4,8%.

Οι αριθμοί λοιπόν αποδεικνύουν το δυναμικό μπάσιμο-επιστροφή της MG στην Ελλάδα. Κλειδί για την μέχρι στιγμής επιτυχία αποτελεί το άρτια οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων, η μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση (μία από τις μεγαλύτερες στην αγορά) που φτάνει τα 7 χρόνια ή τα 150.000 km και φυσικά οι άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Για να μιλήσουμε με απλοϊκούς όρους πληρώνεις λίγα λεφτά και παίρνεις αρκετό αυτοκίνητο, με αξιοπρεπέστατη ποιότητα κύλισης και αξιοζήλευτη ποιότητα κατασκευής.

MG4

Το MG ZS στην εισαγωγική έκδοση Exlusive, με τον πλήρη εξοπλισμό και τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,5 λίτρων με τα 106 PS, τα (φτωχά ομολογουμένως) 141 Nm ροπής και το μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων κοστολογείται στις €18.950. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σε αυτή τη τιμή παίζει χωρίς αντίπαλο, μιας και με αυτήν τη τιμή πλέον δεν αγοράζεις (άλλο) Β-SUV αλλά σούπερμινι.

Στην πληρέστατη γκάμα της συναντά κανείς το μεγάλο SUV της εταιρείας το HS, το οποίο προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης, όσο και ως plug-in hybrid, με την έκδοση βενζίνης Excite να ξεκινάει από τις €27.900.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι εξηλεκτρισμένες προτάσεις με τα MG4, MG5 και ZS EV να συγκεντρώνουν τα βλέμματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube