Παίξ'το Sébastien Loeb οδηγώντας το Peugeot 3008 DKR του

Παίξ'το Sébastien Loeb οδηγώντας το Peugeot 3008 DKR του

Νιώσε όπως ο Sébastien Loeb, αγοράζοντας κι οδηγώντας το Peugeot 3008 DKR με το οποίο έτρεξε στο Ράλι Ντακάρ.

Δεν βλέπουμε συχνά να πωλείται ένα επιτυχημένο αγωνιστικό του Ράλι Ντακάρ, αλλά αργότερα μες στο μήνα, η RM Sotheby's θα δημοπρατήσει ένα Peugeot 3008 DKR που έχει τρέξει σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων τρεις φορές στο Ράλι Ντακάρ. 

To Peugeot 3008 DKR αντικατέστησε το 2008 DKR το 2017 στον διάσημο αγώνα και με τον Stéphane Peterhansel πίσω από το τιμόνι, εξασφάλισε μια ακόμη νίκη. Δεν πρόκειται πάντως για το αυτοκίνητο που είναι προς πώληση. Αυτό οδηγήθηκε από τον Cyril Despres, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην ίδια διοργάνωση.

Το Peugeot 3008 DKR οδηγήθηκε από τρεις διάσημους οδηγούς αγώνων, μεταξύ των οποίων ο Sébastien Loeb. Θα είσαι ο τέταρτος;

Η ιδιωτική ομάδα PH Sport αγόρασε το συγκεκριμένο 3008 DKR αμέσως μετά το Ράλι Ντακάρ και με τον Khalid Al Qassimi πίσω από το τιμόνι, κέρδισε στο Abu Dhabi Desert Challenge το 2017.

Peugeot 3008 DKR

Οδηγήθηκε από τον Al Qassimi σε άλλες εκδηλώσεις το 2017 και το 2018 πριν τρέξει στο Ράλι Ντακάρ του 2019 με τον σπουδαίο Sébastien Loeb στα χειριστήρια, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Dacia στο Dakar με τον Sébastien Loeb

Ο Al Qassimi ξαναπήρε τη θέση του στο πιλοτήριο για το Dubai International Baja της ίδιας χρονιάς, καθώς και το Abu Dhabi Desert Challenge, το Jordan Baja και το Sharqiyah Baja. 

Έτρεξε επίσης στο Dubai International Baja στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 κι αγωνίστηκε στο Ράλι Dakar 2022, όπου τερμάτισε στην απογοητευτική 42η θέση.

Peugeot 3008 DKR

Ενώ το 3008 DKR μπορεί να καυχηθεί μόνο για μία νίκη, η συλλεκτική του αξία παραμένει υψηλά. Οδηγήθηκε από τρεις αξιοσέβαστους οδηγούς αγώνων κι ανακατασκευάστηκε πρόσφατα από την PH Sport στο Langres της Γαλλίας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμο να επιστρέψει στους αγώνες.

Εάν ο επόμενος ιδιοκτήτης προτιμήσει να μη λάβει μέρος σε αγωνιστικές διοργανώσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα απέδιδε άριστα κι ως ένα -πολύ ακριβό- εκτός δρόμου παιχνίδι για να διασκεδάζει ο επίδοξος αγοραστής.

Peugeot 3008 DKR

Στην καρδιά του θηρίου βρίσκεται ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 ντίζελ 3,0 lt που συνεργάζεται με ένα σειριακό 6άρι κιβώτιο. Αποδίδει 340 PS και 800 Nm. Ο οίκος RM Sotheby's αναμένει ότι θα πουληθεί μεταξύ €350.000 και €650.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube