Νέα έκδοση για το Suzuki Vitara

Νέα έκδοση για το Suzuki Vitara

To Suzuki Vitara, ένα από τα best-seller της Suzuki απέκτησε μία νέα, ειδική έκδοση, περιορισμένης παραγωγής.

Suzuki Vitara Shinkai Edition

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, θέλοντας να αναβαθμίσει στα σημεία το Suzuki Vitara, το πάλαι ποτέ «off-road animal» παρουσίασε μία νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με την ονομασία «Shinkai» που έρχεται με ειδική διχρωμία στο αμάξωμα και πολλές λεπτομέρειες χρώματος μαύρου ματ.

Γιατί όμως «Shinkai»; Η εν λόγω λέξη σημαίνει βαθιά θάλασσα στα ιαπωνικά, με τη συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί ένα ακόμα μέσο για να κοινοποιήσει η Suzuki την συμμετοχή της στο «Clean Ocean Project». Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Suzuki θα συμμετάσχει στο παραπάνω πρόγραμμα, που ασχολείται με την περισυλλογή πλαστικών από τις θάλασσες χρησιμοποιώντας καινοτόμες μηχανές συλλογής απορριμμάτων.

Η νέα έκδοση του Vitara διατίθεται σε σκούρο μπλε χρώμα (βαθιά θάλασσα όπως είπαμε) «Sphere Blue Pearl Metallic», με την σκουρόχρωμη οροφή να είναι βαμμένη με το «Galactic Grey Metallic». Επιπλέον, η έκδοση ξεχωρίζει από ορισμένα διακοσμητικά σε μαύρο ματ χρώμα, αλλά και τα αυτοκόλλητα της έκδοσης στα πίσω φινιστρίνια.

H τιμή της έκδοσης «Shinkai» του Suzuki Vitara στην Γερμανία ανέρχεται στις €28.000. Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη και στα μέρη μας

Suzuki Vitara Shinkai Edition

Και οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί το νέο επίπεδο εξοπλισμού είναι υβριδικές (mild ή strong hybrid, με την κίνηση να μεταδίδεται είτε στους εμπρός είτε και στους τέσσερις τροχούς (ALLGRIP). Η έκδοση Strong Hybrid συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, με δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων από τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον 1.4 BoosterJet και μια ηλεκτρογεννήτρια απόδοσης 14 ίππων και 53 Nm. Ο βελτιωμένος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1.4 λίτρων με τον άμεσο ψεκασμό είναι ικανός για 129 PS και 235 Nm.

Από την άλλη, ανοίγοντας το καπό της έκδοσης Strong Hybrid, θα συναντήσουμε τον αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρας DualJet των 1.5 λίτρων, που αποδίδει 102 PS και 138 Nm και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει με τη σειρά του 33 PS και 60 Nm. Συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, με paddles στο τιμόνι για μεγαλύτερη συμμετοχή του οδηγού. Η συνδυαστική ισχύς της έκδοσης Strong Hybrid φτάνει τους 116 PS και ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για περίπου 5 km με ταχύτητα έως και 60 km/h.

Suzuki Vitara Shinkai Edition

Εξοπλιστικά τώρα, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής «Shinkai» βασίζεται στην πλούσια GLX Sunroof που διαθέτει μεταξύ άλλων, πανοραμική οροφή, ημιδερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα ενημέρωσης αλλαγής λωρίδας, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύστημα ενημέρωσης τυφλού σημείου, σύστημα ενημέρωσης κυκλοφορίας κατά την οπισθοπορεία, κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών.

Ευκαιρίας δοθείσης, να θυμίσουμε πως το Vitara (τρίτο σε ταξινομήσεις B-SUV στην Ελλάδα), διατίθεται στη χώρα μας σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (GL, GL+ και GLX), οι οποίες συνδυάζονται και με τα δύο υβριδικά συστήματα κίνησης.

Suzuki Vitara Shinkai Edition

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η συγκεκριμένη έκδοση πατήσει τις ρόδες της στην Ελλάδα. Το σίγουρο όμως είναι πως θα ταξιδέψει και στην Ευρώπη, με την τιμή της στην Γερμανία να αγγίζει τις €28.000.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube