Peugeot 2008, κορυφαίο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις Οκτωβρίου

Peugeot 2008, κορυφαίο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις Οκτωβρίου

Η έλλειψη μικροτσιπ οδηγεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Ευρώπη: Τον Οκτώβριο, το Peugeot 2008 πήρε το προβάδισμα στις πωλήσεις, εμπρός από το Renault Clio και το Dacia Sandero! Το VW Golf εξαφανίστηκε από το Top 10!

Peugeot 2008

Η κατάταξη των ευρωπαϊκών πωλήσεων στα αυτοκίνητα δεν ήταν ποτέ δύσκολο να προβλεφθεί: Άμα έβαζες στοίχημα πως πρώτο θα ήταν το Golf, οι πιθανότητες να το κερδίσεις ήταν σχεδόν 100%. Όχι όμως και εφέτος! Με τις διάφορες ελλείψεις σε συστήματα και μικροτσιπ να διαρκούν, όλοι οι κατασκευαστές προφανώς δεν βρίσκονται στην ίδια βάρκα. Και όσοι διαχειρίζονται καλύτερα τα ζητήματα εφοδιασμού, πλασάρονται δυσανάλογα ψηλότερα από τους άλλους στη μηνιαία κατάταξη. Παρόλα αυτά, η θέση του Peugeot 2008, ήταν έκπληξη!

Τον εφετινό Οκτώβριο λοιπόν, το Peugeot 2008 πήρε το προβάδισμα, νικώντας τα Renault Clio και Dacia Sandero. Το αστικό SUV του Sochaux πλασαρίστηκε σαφώς εμπρός από τα άλλα μοντέλα του Top 10, με σχεδόν 19.000 ταξινομήσεις τον περασμένο μήνα στη Γηραιά Ήπειρο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για συγκεντρωτικά στοιχεία, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις πωλήσεις σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Peugeot 2008

Με το Peugeot 2008 είναι η πρώτη φορά που ένα crossover από το Sochaux κατατάσσεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων

H πρώτη θέση ενός crossover της Peugeot στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αποτελεί το δίχως άλλο  αξιομνημόνευτο γεγονός καθώς, η γαλλική φίρμα μπορεί να είχε και να έχει είχε πάντα πολύ καλές επιδόσεις στην εθνική αγορά, αλλά σημαντικά χαμηλότερες εκτός Γαλλίας.

Η θέση του Dacia Sandero παραμένει επίσης αξιομνημόνευτη, καθώς προηγείται έναντι άλλων best-seller, όπως το Peugeot 208. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί και η καλή απόδοση του νέου FIAT 500 που προμηνύει ακόμη καλύτερα πράγματα για τον Ιταλό κατασκευαστή, τη στιγμή που η προηγούμενη γενιά μέχρι την κατάργησή της πουλούσε ακόμα πολύ καλά.

Πού βρίσκεται το Golf; Κανένα ίχνος από το γερμανικό κόμπακτ χάτσμπακ. Ο μόνος εκπρόσωπος της Volkswagen στο Top 10 είναι το T-Roc, μόλις στην ένατη θέση, έξι χιλιάδες αυτοκίνητα πίσω από το Peugeot 2008!

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2021, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συρρικνώθηκαν περαιτέρω (-30,3%), σημειώνοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης για εφέτος. Με 665.001 πωλήσεις σε όλη την περιοχή, αυτό ήταν το πιο αδύναμο αποτέλεσμα με όρους όγκου για τον μήνα Οκτώβριο από τότε που η ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) καταγράφει τις πωλήσεις. Οι περισσότερες αγορές της ΕΕ υπέστησαν διψήφιες απώλειες, περιλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων: Ιταλία (-35,7%), Γερμανία (-34,9%), Γαλλία (-30,7%) και Ισπανία (-20,5%).
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube