Νέα στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις της Tesla

Νέα στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις της Tesla

Τις υψηλές της πτήσεις συνέχισε η Tesla και κατά το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, πιστοποιώντας έτσι την ανοδική της πορεία από την αρχή του έτους.

Tesla Model 3

H Tesla παραμένει μία από τις δημοφιλείς μάρκες παγκοσμίως, όπως πιστοποιούν τα επίσημα στοιχεία παραγωγής και παραδόσεων του τελευταίου τριμήνου που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Παρά το γεγονός ότι οι παραδόσεις των νέων μοντέλων της δεν έπιασαν τους αριθμούς-ρεκόρ που είχε θέσει η εταιρεία, η Tesla είδε τις παραδόσεις των Model Y, Model 3, Model S και Model X να αγγίζουν τις 435.059. Αριθμός μικρότερος κατά περίπου 20.000 μονάδες, σε σχέση με τους στόχους που η εταιρεία είχε θέσει.

Όπως επιβεβαίωσαν επίσημες πηγές, ο στόχος της Tesla για το 2023 ήταν και παραμένει η παραγωγή 1,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτωνTesla Model Y

Επιπροσθέτως, παρά τα εκ νέου υψηλά νούμερα, το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν ελαφρά πιο παραγωγικό από το προηγούμενο (κατά 30.000 αυτοκίνητα). Σε κάθε περίπτωση όμως οι αριθμοί φανερώνουν την μεγάλη και σιγά σιγά εδραιωμένη δυναμική της Tesla στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν και πάλι τα Model Y και Model 3. Οι παραδόσεις τους ανέρχονται σε 419.074. Σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις αυτές διαδραμάτισε και η εκπτωτική πολιτική που εφαρμόστηκε από την εταιρεία του Elon Musk στα συγκεκριμένα μοντέλα. Απεναντίας, οι συνολικές παραδόσεις των Model X και Model S έμειναν λίγο κάτω από τις 16.000 (15.985).

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή, η Tesla ανακοίνωσε ότι συνολικά, τα εργοστάσιά της παρήγαγαν κάτι περισσότερο από 430.000 αυτοκίνητα (430.488). Τη μερίδα του λέοντος συγκεντρώνουν και πάλι τα Model Y και Model 3, με 416.800 μονάδες. Η παραγωγή των Model X και Model S περιορίστηκε στις 13.688 μονάδες.

Tesla Model X

Παράλληλα με τα αποτελέσματα της έρευνας, είχαμε και την τοποθέτηση της Tesla, αναφορικά με την μείωση του όγκου παραγωγής: «Η μείωση του όγκου παραγωγής προκλήθηκε από προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας για αναβαθμίσεις εργοστασίων. Ο στόχος για περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα για το 2023 παραμένει αμετάβλητος» υπογράμμισε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι διακοπές στη λειτουργία των εργοστασίων της εταιρεία του περιλαμβάνουν μια παύση στη μονάδα της Σαγκάης για τη μετάβαση στη νέα έκδοση του Model 3, καθώς και μια αντίστοιχη στο Τέξας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή του Tesla Cybertruck.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube