Σιωπηλή αναβάθμιση για το Tesla Model Y, ταχύτερο κι ομορφότερο

Σιωπηλή αναβάθμιση για το Tesla Model Y, ταχύτερο κι ομορφότερο

Το Tesla Model Y ανανεώνεται στα σημεία που χρειαζόταν, δηλαδή στην εμφάνιση και στις επιδόσεις, με 5,9" αντί για 6,9 για το 0-100 km/h.

Tesla Model Y

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, το Tesla Model Y αποκτά βελτιωμένη εμφάνιση, led εσωτερικό φωτισμό, μαύρα τάσια και ταχύτερο 0-100 km/h κατά ένα δευτερόλεπτο.

Μετά από το πρόσφατο facelift του Model 3, το Model Y δέχεται κι αυτό μια ήπια ανανέωση, με βελτιώσεις ουσίας. Θυμίζουμε ότι αποτελεί τον πιθανότερο διεκδικητή της πρώτης θέσης για το πιο καλοπουλημένο μοντέλο του 2023 παγκοσμίως. 

Το Tesla Model Y είναι πλέον ταχύτερο, ομορφότερο, με αυξημένη αυτονομία, αλλά χωρίς αύξηση στην τιμή.

Η είδηση μας έρχεται από τον διαμορφωτή της κινεζικής αγοράς και περιλαμβάνει ήπιες αισθητικές αλλαγές, αλλά και βελτιωμένη αυτονομία, καθώς και ταχύτερες επιταχύνσεις σε κάποιες εκδόσεις.

Tesla Model Y

Δεν πρόκειται για μια τόσο δραστική ανανέωση όπως αυτή που έλαβε πρόσφατα η ηλεκτρική μπερλίνα Model 3. Αυτή αναμένεται εντός του 2024 με την εσωτερική κωδική ονομασία Project Juniper.

Η αυτονομία είναι βελτιωμένη. Το βασικό Model Y RWD έχει τώρα μια θεωρητική εμβέλεια 544 km κατά το φιλόδοξο πρωτόκολλο δοκιμών CLTC, η οποία είναι 9 km υψηλότερη από ό,τι στο παρελθόν. Υποστηρίζεται επίσης ότι επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,9" σε σύγκριση με 6,9" προηγουμένως. 

Tesla Model Y

Η έκδοση Long Range έχει πλέον αυτονομία 688 km κατά το CLTC, 28 km περισσότερα από πριν. Εξακολουθεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 5", ενώ καμία αλλαγή δεν παρατηρείται στην έκδοση Performance.

Μια ματιά στο εσωτερικό του οχήματος δείχνει ότι το ανανεωμένο SUV της Tesla από το Gigafactory στη Σαγκάη διαθέτει πλέον ατμοσφαιρικό φωτισμό με τη μορφή μιας λωρίδας LED που εκτείνεται στο ταμπλό. Η ξύλινη επένδυση στο μαύρο εσωτερικό του Model Y έχει επίσης αντικατασταθεί.

Tesla Model Y

Μια απλή αλλά μεγάλου αντίκτυπου βελτίωση είναι ότι τα καπάκια των ζαντών, τα οποία είναι πλέον βαμμένα μαύρα και χαρίζουν πιο επιβλητική εμφάνιση.

Τα παραπάνω δε συνοδεύονται από αύξηση των τιμών. Δεδομένου ότι τα Model Y της κινεζικής αγοράς κατασκευάζονται στη Σαγκάη ενώ τα ευρωπαϊκά στο Βερολίνο, κρατάμε στάση αναμονής για το πότε οι βελτιώσεις θα ενσωματωθούν και στην ευρωπαϊκή γραμμή παραγωγής. Εν ολίγοις, πότε θα φτάσουν στον Έλληνα καταναλωτή.

O ελληνικός διαμορφωτής περιλαμβάνει ακόμα την παλιά αυτονομία, τα ασημί τάσια και τα 6,9" για το 0-100 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube