Νέα παιχνίδια του Elon Musk με τις τιμές των Tesla

Νέα παιχνίδια του Elon Musk με τις τιμές των Tesla

Οι νέες αυξομειώσεις και τα ατελείωτα παιχνίδια του Elon Musk με τις τιμές των Tesla που ουδείς ξέρει πού θα καταλήξουν.

Ένα είναι σίγουρο: Αν θέλετε να αγοράσετε Tesla και μετράτε τα λεφτά σας, δεν είναι βέβαιο πως μέχρι να ολοκληρώσετε τους υπολογισμούς σας, το αυτοκίνητο που θέλετε θα έχει την ίδια τιμή που αρχικά είδατε στον τιμοκατάλογο.

Γιατί το λέμε αυτό;  Διότι οι τιμές των Tesla αλλάζουν μέρα με την ημέρα, ανάλογα με το τι σκέφτεται το Elon Musk.

Έτσι, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της έκτης κατά σειρά μείωσης τιμών στα μοντέλα της στην αμερικανική αγορά, η Tesla ανακοίνωσε τώρα αύξηση τιμών για τα Model S και Model X. Ωστόσο, ακόμη και τώρα μετά τη νέα αύξηση, οι τιμές τους είναι κατά 20% χαμηλότερες από αυτές που είχαν στην αρχή της χρονιάς.

Ο Musk προχωρά σε συνεχείς μειώσεις των τιμών για να πετύχει περισσότερες πωλήσεις, έστω και αν αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερα κέρδη στο ταμείο. 

Πλέον, με βάση τις νέες τιμές, τα Model S Plaid και Model X Plaid έχουν τώρα τιμή $107.490 από $104.990. Αντίστοιχα, η τιμή του Model X είναι σήμερα στα $97.490 (αύξηση 2,6%), ενώ αυτή του Model S αυξήθηκε κατά 2,9% στα $87.490.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα μείωση τιμών από την Tesla στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ξεκαθάρισε την Τετάρτη πως η Tesla θα δώσει προτεραιότητα στην αύξηση των πωλήσεων έναντι των κερδών. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε περιορισμένα έσοδα και πτώση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με το μεικτό περιθώριο να υποχωρεί κάτω από το 20%, καθώς οι πρόσφατες μειώσεις τιμών έπληξαν την κερδοφορία της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Tesla θέλει περισσότερες πωλήσεις, με μικρότερο κέρδος, για να χτυπήσει την BYD

Με βάση την τελευταία μείωση τιμών, την έκτη στην αμερικανική αγορά, η τιμή του Model Y μειώθηκε κατά $3.000, ενώ το Model 3 RWD (με κίνηση στους πίσω τροχούς) είναι φθηνότερο κατά $2.000 δολάρια, στα $39.990. Αντίστοιχα Model Y AWD ξεκινά από τα $46.990. 

Όλα αυτά γίνονται γιατί ο Musk φοβάται την BYD καθώς έχει αντιληφθεί ότι οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο στερέωμα των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BYD φέρνει στην Ευρώπη το πιο φθηνό ηλεκτρικό της

Η BYD έχει αφθονία σε πρώτες ύλες, πιο φθηνά εργατικά χέρια και τεράστια ποικιλία ηλεκτρικών μοντέλων σε προσιτές μάλιστα τιμές, «πλεονεκτήματα», που όπως αποδεικνύεται δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube