Τα highlights και οι τιμές του νέου Tesla Model 3 για την Ελλάδα

Τα highlights και οι τιμές του νέου Tesla Model 3 για την Ελλάδα

Εδώ και μερικές ώρες, το νέο Tesla Model 3 (ή αλλιώς Project Highland) είναι γεγονός. Όπως κάθε νέο μοντέλο έτσι και το Tesla Model 3 φέρνει μαζί του μια σειρά από αναβαθμίσεις. Ποιες είναι αυτές και πόσο θα τις πληρώσουμε στην Ελλάδα;

New Tesla Model 3

Η πρώτη επίσημη μέρα του φθινοπώρου επιφύλασσε μια ακόμα προσθήκη-ανανέωση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, η οποία αφορά το φρεσκάρισμα του Tesla Model 3. Με την προεπισκόπηση του αυτοκινήτου να έχει ήδη γίνει (σας προτρέπουμε να τη διαβάσετε), ήρθε η ώρα να εξετάσουμε ενδελεχώς τις νέες προτάσεις του νέου μοντέλου, σε όλα τα επίπεδα αλλά και το πόσο θα κοστίζει στη χώρα μας.

Εξωτερικό
Το αναβαθμισμένο Model 3 προσφέρει βελτιστοποιημένη αεροδυναμική. Οι πιο έντονες γραμμές αμαξώματος και οι βελτιστοποιημένες aero επιφάνειες μειώνουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας, μειώνουν τα επίπεδα θορύβου και αυξάνουν την αυτονομία.

tesla model 3

Νέος έντονος φωτισμός
Οι προβολείς του Project Highland φέρουν μια εντελώς νέα αισθητική. Τα πίσω φώτα διατηρούν εξαιρετικά φωτεινά χρώματα, που πλαισιώνονται από ανανεωμένο στιλ. Είναι ενσωματωμένα στην πόρτα του χώρου αποσκευών χάριν αισθητικής αλλά και πρακτικής εφαρμογής.

tesla model 3

Δύο νέα χρώματα
Η χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου εμπλουτίζεται από δύο νέα χρώματα, τα Ultra Red και Stealth Grey. Το Ultra Red είναι ένα χρώμα υψηλής χρωματικής καθαρότητας με δυναμικό βάθος που δημιουργείται από βαφή πολλαπλής επίστρωσης.

tesla model 3

Ζάντες/Ελαστικά βελτιστοποιημένα για αυτονομία
Οι τροχοί του νέου Model 3 έχουν ανανεωμένο στιλ με βελτιωμένη αεροδυναμική και συνδυάζονται με ελαστικά που βελτιστοποιούν την αυτονομία και μειώνουν το θόρυβο κύλισης.

tesla model 3

Εσωτερική σχεδίαση
Η αίσθηση που αποπνέει η καμπίνα, είναι αντίστοιχη με εκείνη ενός κουκουλιού. Με πιο απλά λόγια, μας περιβάλλει. Ασφαλώς, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι premium όπως πραγματικό αλουμίνιο και υφάσματα.

tesla model 3

Φωτισμός περιβάλλοντος
Ο προσαρμόσιμος φωτισμός περιβάλλοντος περιβάλλει πλήρως την καμπίνα, χαρίζοντας high-tech εικόνα.

Αεριζόμενα καθίσματα
Τα αεριζόμενα και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα είναι πλήρως ενσωματωμένα στα αυτόματα χειριστήρια κλιματισμού.

tesla model 3

Σχεδόν αθόρυβη καμπίνα
Η καμπίνα είναι πιο αθόρυβη από ποτέ χάρη στο ακουστικό γυαλί 360º, τους βελτιωμένους δακτυλίους ανάρτησης, τα στεγανωτικά και τα υλικά που εξαλείφουν τον ήχο.

Φόρτιση και αποθήκευση τηλεφώνου
Η επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα είναι επενδυμένη από αλουμίνιο, ενώ διαθέσιμος είναι ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης, όπως επίσης και διπλοί ασύρματοι φορτιστές τηλεφώνων.

Φορτίστε γρήγορα φορητούς υπολογιστές κι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablet με μία μπροστινή και δύο πίσω θύρες φόρτισης USB-C, με έως 65 W η καθεμία. Συνδέστε τα όλα με Bluetooth για να συγχρονίσετε τα πάντα, από τις επαφές έως τη μουσική σας.

tesla model 3

Τεχνολογία
Το νέο ηχοσύτημα, σχεδιασμένο από την Tesla προσφέρει ποιότητα ήχου ανάλογη με αυτή ενός στούντιο. Διαθέτει 17 ηχεία, διπλά subwoofer και διπλούς ενισχυτές για τα οχήματα Long Range και 9 ηχεία, ένα μονό subwoofer και ενισχυτή για τα οχήματα με πίσω κίνηση.

Περιλαμβάνει εγγενή υποστήριξη για Spotify, Apple Music και Tidal. Πρόσθετα και πιο ικανά μικρόφωνα παρέχουν εκτός των άλλων βελτιωμένη ποιότητα κλήσεων.

Οθόνη πίσω καθισμάτων
Ολοκαίνουργια οθόνη 8" στο πίσω μέρος με ενσωματωμένο έλεγχο κλιματισμού, εξαερισμό και σύστημα ψυχαγωγίας.

tesla model 3

Οδήγηση χωρίς χρήση διακοπτών
Οι διακόπτες αντικαθίστανται από χειριστήρια τιμονιού, συμπεριλαμβανομένων απτικών διακοπτών και φυσικών κουμπιών, για μια ξεκούραστη εμπειρία οδήγησης. Το Smart Shift επιλέγει αυτόματα τη σωστή κατεύθυνση οδήγησης για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας, όπως στα πιο πρόσφατα Model S και Model X.

tesla model 3

Κεντρική οθόνη
Η εξαιρετική φωτεινότητα και η απόκριση της κεντρικής οθόνης 15,4" , προσφέρει μεγαλύτερη αξιοποιήσιμη επιφάνεια χάρη στο λεπτότερο πλαίσιο. Διαθέτει προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου χάρη στις ενημερώσεις OTA.

tesla model 3

Συνδεσιμότητα
Η ποιότητα της κινητής τηλεφωνίας είναι βελτιωμένη κατά 50%. Παράλληλα υπάρχει εμβέλεια Wi-F 2x και δυνατότητες διπλής ζώνης Wi-Fi (2,4 Ghz και 5 Ghz).

Υπενθυμίζουμε πως η εμπορική πορεία του μοντέλου, που μέσα σε έξι χρόνια ξεπέρασε τις δύο εκατομμύρια μονάδες θα ξεκινήσει στα τέλη του Οκτώβρη, με τις τιμές για την ελληνική αγορά να διαμορφώνονται στις 41.990 και 49.990 ευρώ για το πισωκίνητο και το Dual Motor αντίστοιχα.

Τιμές που σε συνδυασμό με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ μειώνονται στις 33.990 και 41.990 ευρώ αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube