Θα φτιάξει ο Elon Musk εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία;

Θα φτιάξει ο Elon Musk εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία;

H συνάντηση με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρρκη και τι συζήτησαν οι δύο άνδρες. 

Ο Elon Musk συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, αφιερώνοντας περίπου 45 λεπτά σε μια συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και την πιθανότητα κατασκευής ενός εργοστασίου της Tesla στην Τουρκία.

Στη συνάντηση που έγινε στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» (Turkish House), όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Musk πήγε μαζί με ένα μικρό αγόρι που εκτιμάται ότι είναι ο γιος του.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Musk να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία. Η SpaceX συνεργάζεται επίσης με το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας ενώ η Τουρκία αναζητά επίσης βοήθεια για την ανάπτυξη μπαταριών για το πρώτο εγχώριο ηλεκτρικό της όχημα, το Togg.

Επίσης, κατά τη συνάντηση, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Musk στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube