To Dacia Jogger έγινε ήδη επιτυχία

To Dacia Jogger έγινε ήδη επιτυχία

Το βιβλίο παραγγελιών του καινούργιου οικογενειακού μοντέλου της ρουμανικής εταιρείας, του Dacia Jogger, έχει ήδη γεμίσει, με προτιμώμενη έκδοση την LPG.

Dacia Jogger

Στα τελευταία αποτελέσματα του Groupe Renault, τα οποία αντιστοιχούν στο πρώτο 3μηνο του 2022, η Dacia αποτελεί και πάλι το σωσίβιο για τον γαλλικό όμιλο, μαζί και με το πιο πρόσφατο λανσάρισμά της το Dacia Jogger.

Ενώ λοιπόν η μητρική εταιρεία, η Renault, σημείωσε βουτιά 26% (επιβαρυνόμενη από την έλλειψη μάικροτσιπ και τη διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω του ρωσοουκρανικού πολέμου), ο ρουμανικός βραχίονας σημείωσε άνοδο 5,8%.

Η φίρμα από το Mioveni εξακολουθεί να βρίσκεται στον αφρό, δρέποντας τους καρπούς από την επιτυχία των Dacia Sandero και Duster. Το σουπερμίνι της μάλιστα, αποτελεί και το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ΙΧ στη Γηραιά Ήπειρο. 

Αλλά η ρουμανική φίρμα αντιστέκεται επίσης στην καταιγίδα που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου χάρη στα τελευταία λανσαρίσματά της. Το Dacia Spring επιβεβαιώνει την εκπληκτική εκκίνησή του. Σχεδόν 9.000 μονάδες ταξινομήθηκαν το πρώτο 3μηνο στην Ευρώπη και καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραγγελίες κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Οι φορτωμένες με εξοπλισμό εκδόσεις του Dacia Jogger σε συνδυασμό με την έκδοση κινητήρα που καίει υγραέριο είναι οι πιο δημοφιλείς.

Dacia Jogger

Η μεγάλη καινοτομία του 2022 για το ρουμανικό δίκτυο όμως είναι το Dacia Jogger, οικογενειακό μοντέλο που αντικαθιστά τόσο το Lodgy και το Logan όσο και το Dokker. Κι αν το τελευταίο είχε πιο ήπια επιτυχία σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα, το Dacia Jogger φαίνεται ότι θα εξελιχτεί σε νέα, μεγάλη επιτυχία. Σε τέσσερις μήνες, η Dacia αναφέρει ότι έχει καταγράψει 36.500 παραγγελίες, επίπεδο υψηλότερο από τις προβλέψεις της.

Οι πιο ακριβές εκδόσεις του Dacia Jogger μάλιστα, αντιπροσωπεύουν το 70% των παραγγελιών. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πιο ακριβό μοντέλο είναι μια έκδοση-προσφορά υπό την ονομασία «Up&Go» με την υπόσχεση γρήγορης παράδοσης. 

Dacia Jogger

Η έκδοση LPG του Dacia Jogger βρίσκεται επίσης ψηλά στις προτιμήσεις, καθώς αντιπροσωπεύει το 60% των πωλήσεων. Εάν και είναι το λιγότερο ισχυρό της γκάμας του Dacia Jogger, προφανώς η προοπτική του χαμηλού προϋπολογισμού χρήσης είναι αυτή που για τον καταναλωτή μετρά περισσότερο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube