12 από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του σινεμά [videos]

12 από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του σινεμά [videos]

Και είναι τέτοια διότι δεν μπορείς να τα ξεκολλήσεις από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησαν.

Πολλές ταινίες έχουν αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Αλλά οι ταινίες όπου ένα αυτοκίνητο είναι το ίδιο σημαντικό όσο και ο πρωταγωνιστής ηθοποιός είναι λίγες. Διαλέγουμε δώδεκα από αυτές.

Eleanor - Σε 60 δευτερόλεπτα
Στο φιλμ «Gone in 60 Seconds», ο Nicolas Cage και η Angelina Jolie μπορεί να έκαναν πασίγνωστη την Eleanor στους νεότερους και στη νέα γενιά των φαν της Mustang, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μείνει στο remake χωρίς να δει το ορίτζιναλ. Και το ορίτζιναλ είναι μια κίτρινη Mustang του 1973.



Lotus Esprit - Ο κατάσκοπος που με αγάπησε
Κατά κανόνα τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται από μια βουτιά με το αυτοκίνητο στη θάλασσα. Εκτός κι αν είσαι James Bond. Η Lotus Esprit της «υπηρεσίας» στο φιλμ «The Spy who loved me» μπορούσε να μεταμορφωθεί σε υποβρύχιο. Ακόμα και σήμερα παραμένει μια από τις πιο κουλ μεταμορφώσεις ενός αυτοκινήτου.



Ferrari 250 GT California Spider 1961 - Η πιο κουφή μέρα του Ferris Bueller
Αν πρόκειται να κάνεις κοπάνα από το σχολείο για να δεις το Chicago δεν υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο από μια Ferrari 250 GT California Spider του 1961. Αν έχεις τα φράγκα, πάρε μία για την κοπάνα της ζωής σου. Tράβα το video και άλλαξε το όνομα στο τίτλο «Ferris Buellers day off».



Pontiac Trans Am - Ο ατσίδας και το λαγωνικό
Σήμερα, άμα μένεις στην Georgia μπορείς να πιείς όσες Coors θέλεις. Αλλά το 1977 δεν πωλούνταν ανατολικά του ποταμού Mississippi. Έτσι για να πας 400 κάσες μπύρες στην Atlanta χρειαζόσουν τη βοήθεια του Bo «Bandit» Darville και, φυσικά, τη θρυλική τώρα πλέον μαύρη Trans Am. Smokey and the Bandit ο αμερικανικός τίτλος για να μην ξεχνιόμαστε.



Ford Mustang GT - Bullitt
Για τους φαν του αυτοκινήτου το «Bullitt» είναι η καλύτερη ταινία του Steve McQueen. Το φιλμ έχει καταπληκτικά αυτοκίνητα και από τις καλύτερες καταδιώξεις που έχουν γυριστεί στην ιστορία του κινηματογράφου. Για να γιορτάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Mustang GT στην ταινία, η Ford διέθεσε αρκετές εκδόσεις «Bullitt» της Mustang.



Chevrolet 150 του 1955  - Two-Lane Blacktop
Οδηγείς, οργώνοντας τη Route 66. Στήνεις αγώνες ντράγκστερ με έπαθλο το αυτοκίνητο του χαμένου, «for pinks» που θα έλεγαν οι Αμερικανοί street racers. Τη πατάς με μια γκόμενα που σου κάνει οτοστόπ στο Flagstaff, στην Arizona. To Two-Lane Blacktop τα έχει όλα εκτός από πολλά λόγια. Και φυσικά έχει μια κωλοφτιαγμένη Chevy 150 του ’55.



Dodge Challenger R/T  - Σαν Φρανσίσκο ώρα μηδέν
Στο «Vanishing Point», η αποστολή του Kowalski είναι απλή. Να πάει μια άσπρη Dodge Challenger R/T από το Denver στο San Francisco. Μα τελικά αποδεικνύεται όχι και τόσο απλή. Το Σημείο Εκμηδενίσεως αφορά και την Dodge, όπως και οτιδήποτε άλλο στο φιλμ.



Herbie - Κατσαριδάκι, αγάπη μου
The Love Bug! Είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσεις το ορίτζιναλ Volkswagen Beetle αφού είναι ο πρωταγωνιστής. Ακόμη και οι άσχετοι με το αυτοκίνητο, ακόμα κι ένας οπαδός της Alfa αγαπάει το Beetle, όπως ο Smith τον Μεγάλο Αδελφό. Κομμάτι αυτής της αγάπης οφείλεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Beetle στο «The Love Bug».



DeLorean DMC-12 - Επιστροφή στο μέλλον
Αν δεν γυριζόταν ποτέ το φιλμ «Back to the Future» ποιος ξέρει πόσοι θα θυμούνταν και πώς θα μνημονεύαμε την DeLorean DMC-12. Αλλά χάρη στους Doc Brown και Marty McFly, τους φανταστικούς χαρακτήρες της ταινίας, το αποτυχημένο σούπερκαρ του John DeLorean είναι σήμερα η πιο διάσημη μηχανή του χρόνου.



Plymouth Fury 1958 – Κριστίν
Μια κόκκινη άσπρη Plymouth με όνομα παρμένο από τις Ερινύες και στάνταρ εξοπλισμό το… διάβολο. Η αλήθεια όμως είναι ότι παρά το V8, τα δύο 4πλά καρμπιρατέρ και τα 300 άλογα, η Fury μπορούσε να σε τρομάξει, αλλά μόνο στο δρόμο. Εκείνο που σε τρομάζει πάντως είναι πόσο κακή ταινία έφτιαξε ο μεγάλος John Carpenter. Οι Furies θα τον κυνηγούν ακόμη.



Toyota Supra - Μαχητές των δρόμων
Όταν πρωτοείδαμε το 2001 το «Fast and the Furius 1» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η ταινία θα έκανε οκτώ σίκουελ κι άλλα δύο προγραμματισμένα. Και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τον αδόκητο θάνατο του Paul Walker. Αλλά εκείνο που θα θυμόμαστε πάντα είναι η κόντρα της Supra του Brian O’Conner με την Dodge Charger του Dom Toretto.



Bublebee - Transformers
H Σειρά Transformers του Michael Bay αποτελεί ένα γιγάντιο μινιμαλισμό πραγμάτων κι έναν κόσμο γιγάντιων ρομπότ που μάχονται, πραγμάτων που ανατινάζονται και κοντινών πλάνων σε γυναικεία κορμιά. Αλλά είναι και υπεύθυνη για το γεγονός ότι ο κόσμος αναφέρεται σε κάθε κιτρινόμαυρη Chevrolet Camaro ως Bublebee –τουλάχιστον στην Αμερική.



[Πηγή roadandtrack]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube