Το «Κατσαριδάκι» δημοπρατήθηκε έναντι €81.420

Το «Κατσαριδάκι» δημοπρατήθηκε έναντι €81.420

Ο αυθεντικός «Herbie», το γνωστό μας «Κατσαριδάκι», έγινε το ακριβότερο VW Beetle που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Ο διάσημος Herbie, το «Κατσαριδάκι» των ελληνικών εκράν, πέτυχε τιμή $86.250 (€81. 420) στη δημοπρασία Dream Factory στη Νέα Υόρκη που διοργάνωσαν ο οίκος Bonhams με την Turner Classic Movies.

Το VW Beetle που δημοπρατήθηκε πρόκειται για το ορίτζιναλ μοντέλο του 1963 που πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Herbie Rides Again» και «Herbie Goes to Monte Carlo» που στις ελληνικές αίθουσες προβλήθηκαν υπό τους τίτλους «Το Κατσαριδάκι επιστρέφει» του 1974 και «Το Κατσαριδάκι στο Μόντε Κάρλο» του 1977. Και φυσικά, το συγκεκριμένο Beetle είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει αφήσει το αποτύπωμα του λάστιχού του στο τσιμέντο του Grauman's Chinese Theater, στο Hollywood.

Το «Κατσαριδάκι» είχε εξαφανιστεί για δεκαετίες και ανακαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια σε μια αποθήκη, στη Florida και προσωρινά παραμένει χωρίς αποκατάσταση. Δηλαδή, ακόμα έχει τοποθετημένη μια σειρά από γρανάζια και τροχαλίες που συνδέονται με μια δεύτερη κολόνα τιμονιού, τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού για να οδηγείται από το πίσω κάθισμα. Μια αναγκαία κατασκευή για να φαίνεται στις ταινίες ότι ο Herbie κινείτο αυτοβούλως.



To «Κατσαριδάκι» πιστεύεται ότι αυτή η στιγμή είναι το πιο ακριβό Beetle που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Το ενδιαφέρον είναι ότι το αυτοκίνητο πουλήθηκε στο eBay πριν από ένα περίπου χρόνο έναντι $55.200, επένδυση που αποδείχτηκε σοφή για τον αγοραστή του που έβγαλε κέρδος πάνω από 56%.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «το Κατσαριδάκι στο Μόντε Κάρλο», Dean Jones, άφησε την τελευταία πνοή του τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ηλικία 84 ετών, εξαιτίας επιπλοκών της νόσου του Πάρκινσον. Ο Jones ήταν ο πρωταγωνιστής και στην πρώτη ταινία της σειράς «Herbie, the love bug» που προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες το 1969 υπό τον τίτλο «Κατσαριδάκι, αγάπη μου».     
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube