DeLorean: Back to the Present!

DeLorean: Back to the Present!

To DeLorean DMC-12, πρωταγωνιστής του φιλμ «Επιστροφή στο Μέλλον», θα ξαναμπεί στην παραγωγή.

Η παραγωγή του DeLorean DMC-12 θα ξαναρχίσει χάρη σε ένα νόμο για τη μικρής κλίμακας παραγωγή, ο οποίος ψηφίστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται από την DeLorean Motor Company, που παρά τη συνωνυμία, δεν έχει σχέση με τον αρχικό κατασκευαστή του αυτοκινήτου, τον John DeLorean (φωτ. κάτω), που πέθανε το 2005.

Η DeLorean Motor Company ιδρύθηκε από τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ, Βρετανό επιχειρηματία Stephen Wynne το 1995, και βασικά έχει ασχοληθεί με την επισκευή και αποκατάσταση των υπαρχόντων αυτοκινήτων. Όμως, τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος, η βασισμένη στο Houston εταιρεία του Wynne μπορεί να ξαναφτιάξει τα DMC-12 με τις προδιαγραφές του 1982.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί, αλλά ο Wynne φέρεται να ερευνά πώς θα αναβαθμίσει εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Το αρχικό μοντέλο είχε κινητήρα Renault V6 τοποθετημένο πίσω.

Τα DMC-12 θα κατασκευαστούν με τη χρήση του υπάρχοντος στοκ ανταλλακτικών, που ο Wynn εκτιμά ότι επαρκεί για 300 αυτοκίνητα. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2017 και να έχουν τιμή κάτω από $100.000 (€91.300 με τη σημερινή ισοτιμία).

Η τιμή αυτή είναι περίπου διπλάσια από το κόστος στην Ευρώπη μιας μεταχειρισμένης DeLorean σε καλή κατάσταση. Είναι όμως η μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα καινούργιο αυτοκίνητο σαν αυτό που έγινε διάσημο από την κινηματογραφική τριλογία Back to the Future.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube