Σινεμά & Αυτοκίνητο: Bullitt 1968 [official trailer video]

Σινεμά & Αυτοκίνητο: Bullitt 1968 [official trailer video]

H μεταφορά της αστυνομικής νουβέλας «Σιωπηλός Μάρτυρας» του Robert L. Pike στη μεγάλη οθόνη από τον Peter Yates δημιούργησε το κορυφαίο car chase του σινεμά.

Έτος 1968 Σκηνοθέτης Peter Yates Σταρ Ford Mustang GT390, Dodge Charger R/T 440 Ηθοποιοί Steve McQueen, Robert Vaughn, Jacqueline Bisset, Don Gordon, Robert Duvall, Simon Oakland Διάρκεια 1h 54’

Υπόθεση Ο πολιτικός Walter Chalmers αναθέτει στον αστυνόμο Frank Bullitt τη φύλαξη ενός σημαντικού μάρτυρα. Εκτελεστής όμως τραυματίζει κρίσιμα το μάρτυρα και ο Bullitt εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβει και να βρει από πού διέρρευσε η πληροφορία για το πού έκρυβαν τον μάρτυρα.

Πρέπει να ξέρετε Εντυπωσιακή η καταδίωξη (Όσκαρ μοντάζ) στους ιδιαίτερους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Το Charger R/T φορούσε τροχούς από το απλό μοντέλο για περισσότερο θέαμα, ενώ ο ήχος της Mustang ήταν soundtrack από... αγωνιστική Ford GT40.

Τι λέει το DRIVE
Παρόλο που το στόρι της ταινίας δεν έχει σχεδόν νόημα και το βραβευμένο με όσκαρ μοντάζ έχει αλλοπρόσαλλα και παράλογα cuts, πρόκειται για ένα διασκεδαστικό φιλμ, ειδικά αν ένα μικρό παιδί κρύβεται στον ψυχισμό σου. Οι σκηνές δράσεις είναι εξαιρετικές, χωρίς τρικάκια στις πραγματικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης καταδίωξης που παρήγαγε χιλιάδες απομιμήσεις. Ο Peter Yates κατανόησε απόλυτα την εικόνα του Steve McQueen, σκηνοθέτησε όλο το φιλμ πάνω της και άλλαξε σημαντικά τον χολιγουντιανό κώδικα στα θρίλερ δράσης.

Δείτε το επίσημο trailer και τη φημισμένη καταδίωξη στα παρακάτω video


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube