Το Xpeng AeroHT θέλει να μάθει νέα κόλπα στο Cybertruck [video]

Το Xpeng AeroHT θέλει να μάθει νέα κόλπα στο Cybertruck [video]

Και μάλιστα μπορεί να μεταφέρει και διθέσιο drone.

Xpeng AeroHT

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Xpeng AeroHT παρουσίασε ένα απόκοσμο ψηφιακό πρωτότυπο για το πώς θα μπορούσε να είναι το pick-up του μέλλοντος, με σχεδιαστικές επιρροές από το πομπώδες Tesla Cybertruck. 

Η Xpeng AeroHT αποτελεί θυγατρική της κινεζικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng που ειδικεύεται στα eVTOL. Το πρωτότυπο ονομάστηκε Land Aircraft Carrier και διέθετε τρεις άξονες, έξι τροχούς και τη δυνατότητα μεταφοράς ενός μικρού ηλεκτρικού οχήματος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). 

Ποιο Tesla Cybertruck τώρα; Το 6τροχο κατασκεύασμα της Xpeng AeroHT υπόσχεται ένα eVTOL στην καρότσα του

Ενώ πολλοί αρχικά πίστευαν ότι θα παρέμενε στον εικονικό κόσμο, η Xpeng φαίνεται να προχωρά στην εξέλιξή του ώστε να μπει στην παραγωγή. Γενικώς, οι Κινέζοι ψάχνονται πολύ με το ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Xpeng AeroHT

Ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του αεροπλανοφόρου ξηράς καταγράφηκε πρόσφατα σε αστικό περιβάλλον στην Κίνα, έξω από τις εγκατάστασεις της Xpeng.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Cybertruck θα φοράει εργοστασιακό Power Bank

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η μάρκα ενθαρρύνθηκε από την ανταπόκριση του κοινού και προχωρά γοργά την εξέλιξή του. Σκοπεύει να ανοίξει τις παραγγελίες εντός της χρονιάς, με τις πρώτες παραδόσεις πελατών να γίνονται μες στο 2025.

Xpeng AeroHT

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι η σχεδίαση του πρωτότυπου πιθανότατα θα παραμείνει αμετάβλητη στο μοντέλο παραγωγής. Στην ουσία μοιάζει με Tesla Cybertruck στο οποίο προσάρμοσαν έναν άξονα ακόμα κι έβαλαν μεγαλύτερη καρότσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ RS Evolution, το αυτοκινούμενο που χωράει ένα smart

Τη χρειάζεται; Θα μεταφέρει ένα διθέσιο eVTOL στον αποθηκευτικό του χώρο, όπως έκανε το ψηφιακό πρωτότυπο; Μάλλον όχι, τουλάχιστον προσώρας. Η βιομηχανία eVTOL βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια κι η λήψη έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές για τέτοια αεροσκάφη θα αποδειχθεί χρονοβόρα διαδικασία.

Xpeng AeroHT

Το ευφάνταστο δημιούργημα της Xpeng AeroHT όμως μπορεί να κατασκευαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το τεράστιο drone κι όταν αυτό είναι διαθέσιμο, να το ενσωματώσει.

Οι τεχνικές προδιαγραφές για το αεροπλανοφόρο ξηράς δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά αναπόφευκτα θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και πιθανότατα θα δανειστεί τη μπαταρία και τους κινητήρες του από υπάρχοντα μοντέλα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube