Η XPeng επεκτείνεται και στους ουρανούς με το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της [video]

Η XPeng επεκτείνεται και στους ουρανούς με το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της [video]

Η ΧPeng χρησιμοποίησε την εκδήλωση 1024 Tech Day για να αποκαλύψει τα μελλοντικά της προϊόντα συμπεριλαμβανομένου και ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Η XPeng παρουσίασε το concept ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου στην εκδήλωση 1024 Tech Day, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει και πάρα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες γι' αυτό. Αυτό που μάθαμε είναι ότι εξελίχθηκε από την ίδια την κινεζική εταιρία, η οποία ισχυρίζεται ότι το έχει εξοπλίσει με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας.

Για λόγους χωροταξίας όπως φαίνεται και στο βίντεο όταν το αυτοκίνητο είναι στο έδαφος οι έλικες του αναδιπλώνονται. Το αυτοκίνητο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί κάθετα, όπως ένα ελικόπτερο και θα είναι πλήρως νόμιμο για χρήση στους δρόμους.

Στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης το μοντέλο έχει σχεδίαση ενός φουτουριστικού σούπερκαρ με τις πίσω ρόδες να είναι καλυμμένες και τις πόρτες να ανοίγουν προς τα επάνω σαν «φτερά γλάρου». Μπορεί το μοντέλο να μοιάζει κάτι εξωπραγματικό αλλά η XPeng έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του για το 2024.

Στην ίδια εκδήλωση η κινέζικη εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδια της να λανσάρει στο τέλος του χρόνου το σύστημα ΧPilot 3.5 για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στο όχημα να αναγνωρίσει και να σχηματοποιεί τα αντικείμενα γύρω του σε τρεις διαστάσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα συνδυασμό από κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ LiDAR.

XPilot 3.5

Παράλληλα, τo πρώτο μισό του 2023 η ΧPeng θα κυκλοφορήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ΧPilot 4.0 που χρησιμοποιεί μία κάμερα 8 εκατ. pixel εμπρός και κάμερες 2,9 εκατ. pixel στο πλάι του αυτοκινήτου. Η καινοτομία θα δίνει τη δυνατότητα για πλήρη αυτόνομη οδήγηση σε όλες τις φάσεις της διαδρομής ενός αυτοκινήτου.

Τέλος, ο ανερχόμενος ανταγωνιστής της Tesla ανακοίνωσε τα σχέδια του για μία πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων αρχιτεκτονικής 800V η οποία θα μπορεί συνδυαστεί με μία νέα γενιά ταχυφορτιστών. Οι νέοι ταχυφορτιστές θα δίνουν την δυνατότητα για αυτονομία της τάξης των 200 km με φόρτιση διάρκειας μόλις πέντε λεπτών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube