To Tesla Cybertruck θα φοράει εργοστασιακό Power Bank

To Tesla Cybertruck θα φοράει εργοστασιακό Power Bank

Θα ανταλλάζατε το 33% της χωρητικότητας της καρότσας για 38% επιπλέον αυτονομία;

Πολλές φορές ακούγεται ως αστεϊσμός από τους αρνητές των EV: «Power Bank να πάρεις». Και να που το Tesla Cybertruck θα μπορεί να εξοπλιστεί με εργοστασιακό Range extender, το οποίο υπόσχεται σημαντική αύξηση της αυτονομίας, αλλά με κάμποσα μειονεκτήματα.

Θα είναι διαθέσιμο μόνο στις εκδόσεις All-Wheel Drive και Cyberbeast (αμφότερες με δύο ηλεκτροκινητήρες) και θα προσθέτει περίπου 210 και 200 km αυτονομίας αντίστοιχα, που σημαίνει ότι η θεωρητική μέγιστη τιμή θα ξεπεράσει τα 750 km.

«Power Bank να πάρεις»! Από ειρωνεία, κατέληξε πολυπόθητο αξεσουάρ στο πιο πολυσυζητημένο μοντέλο των ημερών

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται της αρχικής εμβέλειας των 800 km που υποσχέθηκε ο Elon Musk το 2019, όταν το Cybertruck αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά.

Tesla Cybertruck

Σύμφωνα με τον Drew Baglino, ανώτερο τεχνικό αντιπρόεδρο της Tesla, το Range extender θα είναι «μια μπαταρία μεγέθους εργαλειοθήκης στο πίσω μέρος της καμπίνας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε το Tesla Cybertruck να νικάει μία Porsche 911, ρυμουλκώντας μία ακόμα 911 [video]

Όπως μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, δημιουργείται ένα ογκώδες σκαλοπάτι μέσα στην καρότσα του αμερικανικού φορτηγού, το οποίο φαίνεται ότι επηρεάζει την πρακτικότητα και τη χωρητικότητα της φόρτωσης. Και βέβαια, πού θα μπει η ρεζέρβα αν επιλέξετε την πρόσθετη μπαταρία;

Tesla Cybertruck

Ο Musk επανήλθε αργότερα στο X (πρώην Twitter) με περισσότερες πληροφορίες, αναφέροντας ότι το γιγάντιο Power Bank «χωράει περίπου στο 1/3 της καρότσας. Ακόμα υπάρχει χώρος για άφθονο φορτίο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Cybertuck ήρθε και θα κοστίζει πιο ακριβά, είναι όμως... αλεξίσφαιρο!

Πρόσθεσε ότι είναι για άτομα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Cybertruck για μακρινά ταξίδια ή για ρυμούλκηση βαρέων αντικειμένων -όπως τροχόσπιτα- στην εξοχή.

Tesla Cybertruck

Βέβαια, καθώς το Range extender θα έχει τα κιλάκια του, μειώνει τη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης. Το πόσο ζυγίζει δεν έχει επιβεβαιωθεί κι η Tesla ανακοίνωσε μόνο ότι το νέο της μοντέλο έχει ωφέλιμο φορτίο 1.134 kg, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει μέχρι τα 4.990 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Τόσο ο Baglino, όσο κι ο Musk, παρέλειψαν να αναφέρουν την τιμολόγηση του αξεσουάρ, αλλά έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι θα κοστίζει $16.000 (€14.700). Με μέση κατανάλωση 25 kW/100 km κι επιπλέον αυτονομία 200 km, υποθέτουμε ότι η ωφέλιμη χωρητικότητα της πρόσθετης μπαταρίας είναι περί τις 50 kW. 

Tesla Cybertruck

Πιο πολύ ενδιαφερόμαστε να μάθουμε αν είναι εύκολα προσθαφαιρούμενη κι αν μπορεί να ενοικιαστεί. Δηλαδή αν μπορεί να την καρπώνεται ο κάτοχος μόνο εκείνες τις μέρες που επιθυμεί να μεταβεί σε απομακρυσμένες περιοχές ή να κουβαλήσει το τροχόσπιτό του. 

Έτσι, θα γλίτωνε όλα τα μειονεκτήματα του μικρότερου αποθηκευτικού χώρου και της μείωσης των διαθέσιμων κιλών, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει το ακριβό αντίτιμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube