
Xiaomi SU7 Ultra πρωταγωνιστεί σε κόπια των Gymkhana [video]
To Xiaomi SU7 Ultra των 1.548 ίππων θα ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο παραγωγής του συγχωρεμένου Ken Block.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ken Block ζούσε ακόμα ανάμεσά μας και ήθελε ένα μοντέλο παραγωγής για να γυρίσει το επόμενό του Gymkhana, αυτό θα μπορούσε άνετα να είναι το Xiaomi SU7 Ultra.
Ένα κινεζικό ηλεκτρικό; Και όμως! Όπως απέδειξε ο Ye Zhicheng, το Xiaomi SU7 Ultra είναι ικανό για σπουδαία πράγματα. Σε ένα βίντεο που έσπευσε να μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, το καμάρι της εταιρείας φαίνεται να πραγματοποιεί απίστευτη χορογραφία.
Το βίντεο κοπιάρει τα καλύτερα από τα Gymkhana και τα «Touge battles» των Ιαπώνων, με το Ultra να αποκαλύπτει τα ταλέντα του
Ξέραμε ότι είναι πάρα πολύ γρήγορο. Με 1.548 ίππους, πώς θα μπορούσε να μην είναι; Ξέραμε επίσης ότι δεν χάνει τα αβγά και τα πασχάλια στις στροφές, άλλωστε είναι το ταχύτερο BEV στο Nordschleife. Ναι, ταχύτερο και από το Rimac Nevera.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7 Ultra, διέλυσε τον χρόνο της AMG One στο 'Ring [video]
Αλλά τώρα μας αποκαλύπτει μια ακόμα πλευρά των δεξιοτήτων του: Την ατελείωτη πλαγιολίσθηση. Το υδραυλικό χειρόφρενο είναι σίγουρα εκεί. Ο Ye Zhicheng το «δουλεύει» υπερωρίες.
Σε κάποια πλάνα, το SU7 φαίνεται να σπινάρει μόνο τους πίσω τροχούς. Γνωρίζουμε ότι το Ultra έχει δύο μοτέρ πίσω κι ένα μπροστά, ενώ υπάρχει και ρύθμιση που το καθιστά σχεδόν πισωκίνητο. Με ελάχιστη συμμετοχή από τον μπροστινό ηλεκτροκινητήρα.
Ένα είναι το σίγουρο: Ο Ye Zhicheng αξίζει και με το παραπάνω να καρπώνεται την πλήρη ισχύ της ηλεκτρικής μπερλίνας. Θα θυμάσαι βέβαια την περίπτωση που η Xiaomi περιόρισε την ιπποδύναμη στα 900 άλογα. Εκτός αν ήταν σίγουρη για τις οδηγικές σου ικανότητες.
Διότι πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν το κινεζικό υπερόπλο, ειδικά όταν η αρχική των €105.000 μειώθηκε εν μία νυκτί σε μόλις €70.000.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι δουλειά έχει το Xiaomi SU7 Ultra στο Maranello;
Στο δεύτερο μισό του βίντεο, έχουμε μία αναπαράσταση των «Touge Battles» που λατρέψαμε χάρη στον Keiichi Tsuchiya. Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα Toyota GT86 με V8 μοτέρ.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην κινεζική κουλτούρα, η αντιγραφή δεν είναι μειονέκτημα και δεν αποκαλύπτει αδυναμία. Αλλά αποδίδει τιμή σε αυτόν που αντιγράφεις.