Yenko Camaro από την Specialty Vehicle Engineering

Yenko Camaro από την Specialty Vehicle Engineering

Με 1.014 PS, πίσω κίνηση και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είναι έτοιμο για dragster!

Η Speciality Vehicle Engineering παρουσίασε ένα βελτιωτικό πακέτο για την Camaro SS με το πρόθεμα Yenko, το οποίο φέρει τεράστια αύξηση της ισχύος και αισθητικές επεμβάσεις, εμπνευσμένο από την κλασσική Yenko Camaro του 1967 (ονομάστηκε έτσι από τον Don Yenko, οδηγό αγώνων και αντιπρόσωπο της Chevrolet).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Chevrolet Yenko Camaro 1967-1969

Η χωρητικότητα του αλουμινένιου κινητήρα V8 LT1 της Chevrolet αυξήθηκε από τα 6,2 λίτρα στα 6,8 λίτρα, με την απόδοση να εκτοξεύεται στους 1.014 PS και τα 1.186 Nm ροπής χάρη. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν σφυρήλατα έμβολα από αλουμίνιο, σφυρήλατο στροφαλοφόρο άξονα από ατσάλι, αναβαθμισμένο σύστημα έκχυσης καυσίμου, μεγαλύτερη πεταλούδα γκαζιού, κυλινδροκεφαλές από ανοξείδωτο ατσάλι, δύο καταλύτες υψηλής απόδοσης και έναν supercharger.

Yenko Camaro

Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Το Yenko Camaro εξοπλίζεται επίσης με τα καθίσματα Recaro, τη σπορ ανάρτηση και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης του πακέτου 1LE της Chevrolet.

Αισθητικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από τις ρετρό πεντάκτινες ζάντες 20" που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, τις κόκκινες ρίγες στο αμάξωμα, το νέο καπό από ανθρακονήματα με μια μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα, το μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ, τη νέα αεροτομή στο πίσω μέρος και τα εμβλήματα Yenko σε αρκετά σημεία του εξωτερικού και του εσωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 διαφορετικές αποχρώσεις για το αμάξωμα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η SVE επέλεξε την πιο εύπεπτη και πρόσφατα ανασχεδιασμένη μάσκα και όχι την προγενέστερη έκδοση που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στους φίλους της Camaro με την εμφάνισή της.

Η Speciality Vehicle Engineering θα κατασκευάσει μόνο 50 μονάδες του βελτιωμένου muscle car με κόστος $68.995 επιπλέον της τιμής της Camaro SS, ενώ προσφέρει εγγύηση 3 ετών ή 58.000 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αβέβαιο το μέλλον της Chevrolet Camaro

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube