Αβέβαιο το μέλλον της Chevrolet Camaro

Πιθανότατα δεν θα υπάρξει επόμενη γενιά του muscle car από την GM.

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα Muscle Cars & Trucks, η GM ακύρωσε την εξέλιξη της έβδομης γενιάς της Chevrolet Camaro, και είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να σταματήσει να είναι μέρος της γκάμας της από το 2023.

Η έκτη γενιά Camaro που βασίζεται στην πλατφόρμα Alpha της GM, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και ανανεώθηκε δύο φορές, το 2018 και τον περασμένο Μαΐο έτσι ώστε να κατευναστούν οι αρνητικές κριτικές που είχε δεχθεί το πρώτο φρεσκάρισμα.

Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας, σε όλη την καριέρα του το μοντέλο δεν τα πήγε και τόσο καλά στην αρένα των πωλήσεων, μένοντας πίσω όχι μόνο από το αντίπαλο δέος Ford Mustang αλλά και από το αειθαλές Dodge Challenger. Ενδεικτικό είναι πως ολόκληρο το 2018 η Camaro πούλησε 50.963 μονάδες (έναντι 75.842 της Ford Mustang), σημειώνοντας πτώση -25% σε σχέση με το 2017.

camaro

Η GM έχει ήδη ανακοινώσει πως οι Cadillac ATS και CTS που μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική με την Camaro θα σταματήσουν να παράγονται και θα αντικατασταθούν από τις νέες CT4 και CT5 οι οποίες πατούν στην αναβαθμισμένη έκδοση A2XX της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Camaro δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μετάβασης στην A2XX κάτι που σημαίνει πως μετά από το 2023 που θα σταματήσει η διάθεση της σημερινής γενιάς το μοντέλο θα κοπεί από τη γκάμα της GM. Η τελευταία φορά που η Chevrolet έμεινε χωρίς Camaro ήταν το 2002 όταν σταμάτησε η παραγωγή της τέταρτης γενιάς όμως η ενθουσιώδης υποδοχή του πρωτοτύπου Camaro που παρουσιάστηκε το 2006 οδήγησε στην παρουσίαση της πέμπτης γενιάς το 2009.