Η Chevrolet ανανεώνει ξανά το Camaro

Η Chevrolet ανανεώνει ξανά το Camaro

Μόλις ένα χρόνο μετά από την προηγούμενη ανανέωση, οι σχεδιαστές της Chervolet διορθώνουν το λάθος τους.

Η έκτη γενιά του Chevrolet Camaro πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και ανανεώθηκε το 2018 όμως η περίεργη μάσκα της έκδοσης SS προκάλεσε αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κοινού. Έτσι, οι σχεδιαστές της Chevrolet κλήθηκαν να διορθώσουν το πρόβλημα με μικρές αισθητικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα η εταιρεία πρόσθεσε στη γκάμα του muscle car και νέες εκδόσεις με στόχο την ανάκαμψη των πωλήσεων.

Chevrolet Camaro SS 2019 VS 2020

Στο Camaro SS του 2020 (δεξιά) το μεσαίο μέρος του προφυλακτήρα είναι βαμμένο πλέον στην απόχρωση του αμαξώματος, κάνοντας τη γρίλια να δείχνει πολύ μικρότερη, ενώ το έμβλημα της Chevrolet επέστρεψε στη σωστή του θέση. Η Chevrolet μας είχε προετοιμάσει για τις αλλαγές με το πρωτότυπο Camaro Shock στην Έκθεση SEMA, και το αποτέλεσμα δείχνει πως με μικρές διαφοροποιήσεις (και πολύ μικρό κόστος) ένα σχέδιο μπορεί να γίνει πολύ πιο αποδεκτό από πριν.

Ο Steve Majoros, υπεύθυνος marketing των επιβατικών αυτοκινήτων και των crossover της Chevrolet δήλωσε: «Οι πελάτες μίλησαν και εμείς ακούσαμε. Η υπερβολικά θετική αντίδραση στο σχεδιασμό του Shock βοήθησε στην ταχύτατη μεταφορά του από τη μορφή πρωτοτύπου στη γραμμή παραγωγής.».

Camaro LT1

Εκτός από τις αλλαγές στο SS, η Chevrolet παρουσίασε και τη νέα έκδοση LT1 V8 με απόδοση 455 PS (σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων ή μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων), η οποία προσφέρει τη δύναμη του V8 σε πιο προσιτή τιμή. Το μοντέλο που θα κοστίζει κάτω από $35.000 στις ΗΠΑ, έχει καπό με εισαγωγές αέρα, ζάντες από το SS, ηχοσύστημα της Bose και οθόνη αφής 8".

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο κινητήρας V6 3,6 λίτρων είναι πλέον διαθέσιμος και με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων το οποίο έχει προσαρμοστεί για τις απαιτήσεις του μικρότερου κινητήρα. Επιπλέον το Camaro αποκτά την απόχρωση Rally Green ενώ περισσότερες εκδόσεις μπορούν πλέον να συνδυαστούν με στοιχεία εξοπλισμού όπως αεροτομή, φιμέ πίσω φανάρια, κόκκινες δαγκάνες φρένων, κόκκινες ζώνες ασφαλείας, καθίσματα Recaro, τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων με επένδυση suede, αλουμινένια πεντάλ και δερμάτινες επενδύσεις Adrenaline Red και Ceramic White στο εσωτερικό.

Η γκάμα του Camaro για το 2020 θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το φθινόπωρο, με την παραγωγή να παραμένει στο εργοστάσιο Lansing Grand River της GM στο Michigan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube