Volkswagen Golf GTI TCR από την ABT

Volkswagen Golf GTI TCR από την ABT

Περισσότερη δύναμη και πιο επιθετικό στήσιμο για την κορυφαία έκδοση του GTI.

Μπορεί το Volkswagen Golf GTI TCR να είναι η κορυφαία προσθιοκίνητη έκδοση της έβδομης γενιάς Golf, όμως η ABT πιστεύει πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο για αυτό και παρουσίασε το δικό της βελτιωτικό πακέτο για το μοντέλο.

Χάρη στο γνωστό ABT Engine Control (AEC), η απόδοση του 2.0 TSI σκαρφάλωσε από τους 290 PS στους 340 PS, με τη ροπή να διαμορφώνεται στα 430 Nm (+50 Nm). Η αύξηση της δύναμης έχει θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις καθώς το βελτιωμένο TCR επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 5,4" (αντί για 5,6") με την τελική ταχύτητα να έχει αυξηθεί ελαφρώς στα 265 km/h (+5 km/h).

VW Golf GTI TCR ABT

Εκτός από τον κινητήρα, η ABT εξοπλίζει το μικρομεσαίο hot hatch με νέα ανάρτηση ABT coilover sports suspension, σκληρότερα αμορτισέρ ABT suspension springs και ABT sports anti-roll bar που σύμφωνα με το δελτίο τύπου προσφέρουν ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στην πίστα.

Αισθητικά, η ειδική έκδοση TCR ήταν ήδη αρκετά εντυπωσιακή με τις προσθήκες στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και τα γραφικά στο προφίλ, οπότε η ABT αρκέστηκε στο να προσφέρει μια επιλογή από σχέδια τροχών. Ανάμεσά τους και οι εικονιζόμενες ABT GR διαμέτρου 20" σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση με ασημί στεφάνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο VW Golf GTI TCR με 290 PS: άνοιξαν οι παραγγελίες

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube