Νέο VW Golf GTI TCR με 290 PS: άνοιξαν οι παραγγελίες

Νέο VW Golf GTI TCR με 290 PS: άνοιξαν οι παραγγελίες

Είναι το πιο σπορ Golf, κάνει το 0-100 km/h σε 5,6”, φτάνει τα 260 km/h και ξεκινά από τα €38.950 (στη Γερμανία).

Το νέο Golf GTI TCR βασίζεται στο ομώνυμο αγωνιστικό, δύο φορές νικητή στο διεθνές πρωτάθλημα TCR, και είναι το πιο γρήγορο Golf μέχρι στιγμής.

Το TCR δρόμου είναι ακόμη πιο ειδικό από το GTI Performance των 245 PS και ενσωματώνει τεχνολογίες όπως το φίλτρο σωματιδίων στην εξαγωγή, το σύστημα ασφαλείας Front Assist, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display και οι προβολείς LED. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης το μπλοκέ εμπρός διαφορικό, οι διάτρητοι δίσκοι φρένων, η επιλογή οδηγικών προγραμμάτων, τα premium εμπρός καθίσματα με επένδυση microfiber, οι ζώνες ασφαλείας με κόκκινο σιρίτι, κι ένα ξεχωριστό σπορ τιμόνι με περφορέ δέρμα στις θέσεις 03.00 και 09.00 hrs καθώς και κόκκινο σημάδι στη θέση 12.00 hrs.
 
To Golf TCR ξεχωρίζει επίσης από τις στάνταρ σφυρήλατες ζάντες 18” Belvedere ή Milton Keynes, τους μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες, τον εμπρός διαχωριστή ροής (splitter), τις επεκτάσεις στα μαρσπιέ, το σπόιλερ οροφής TCR και τον πίσω διαχύτη. Ο λογότυπος TCR προβάλλεται στο δρόμο όταν ανοίξουν οι μπροστινές πόρτες.

Το Golf GTI TCR μπορεί να εξατομικευθεί περαιτέρω με έξτρα όπως ένα νέο κυψελωτό διακοσμητικό στα πλάγια, ανθρακονημάτινα καπάκια στους καθρέφτες, μαύρη οροφή και τροχοί 19 ιντσών σε διάφορα σχέδια. Οι ζάντες προσφέρονται ως μέρος πακέτου που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το λογισμικό για την αύξηση της τελικής ταχύτητας από τα 250 στα 260 km/h.

To πρώτο από τα δύο διαθέσιμα πακέτα κοστίζει €2.350 και περιλαμβάνει ζάντες Reifnitz 19” με λάστιχα 235/35 R19, την αναβάθμιση της τελικής, σπορ πίσω αμορτισέρ και την προσαρμοζόμενη ανάρτηση DCC. To δεύτερο πακέτο, των €3.200, περιλαμβάνει ζάντες Pretoria 19” με πιστάδικα ημι-σλικ λάστιχα 235/35, την αναβάθμιση Vmax, τα σπορ πίσω αμορτισέρ, το DCC, αλλά και ειδικά αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας για τους τροχούς.

Όπως είπαμε, το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει στη Γερμανία, όπου οι τιμές του TCR ξεκινούν από τα €38.950 (με ΦΠΑ). Με άλλα λόγια, το TCR τοποθετείται ανάμεσα στο GTI Performance των €33.625 και το τετρακίνητο Golf R των 310 PS που κοστίζει €41.175.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube