Toyota GR Yaris φοράει μοτέρ 1.000 PS από Mitsubishi EVO

Toyota GR Yaris φοράει μοτέρ 1.000 PS από Mitsubishi EVO

GR Yaris με βελτιωμένο κινητήρα από Mitsubishi EVO, δύο θρύλοι συναντιούνται.

Η Dytko Sport, ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα τη Nysa της Πολωνίας, τραβάει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με την ακραία μοναδική αναβάθμιση του Toyota GR Yaris, τοποθετώντας του έναν τερατώδους ισχύος κινητήρα από ένα άλλο θρυλικό αυτοκίνητο ράλι.

Το αγωνιστικό της παρακλάδι, η ProtoCars, έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη κι εμπειρία από τη σχεδίαση και την κατασκευή προσεγμένων αγωνιστικών αυτοκινήτων και το ιαπωνικό μοντέλο καρπώνεται αυτή την εξειδίκευση.

Τι θα συμβεί αν παντρέψουμε το παρόν με το παρελθόν; Toyota GR Yaris απογειώνεται φορώντας κινητήρα 1.000 PS από Mitsubishi EVO

Το πλαίσιο είναι ραμμένο στα αγωνιστικά πρότυπα, ενώ τα φαρδύτερα μετατρόχια φιλοξενούν τροχούς 18 ιντσών. Στο εσωτερικό φοράει roll cage της Scheffler Rally & Road Racing, με προδιαγραφές σύμφωνες με τους κανονισμούς της FIA. Αλλά κι επενδύσεις θυρών από ανθρακονήματα, μπάκετ καθίσματα της OMP, ζώνες πολλαπλών σημείων και σύστημα πυρόσβεσης.

Toyota GR Yaris

Το εξωτερικό δεν προϊδεάζει για το μέγεθος της βελτίωσης. Αν απουσίαζαν τα αυτοκόλλητα, λίγοι θα διέκριναν τους διαφορετικούς καθρέπτες, τους πρόσθετους αεραγωγούς στο μπροστινό καπό και τον αεραγωγό οροφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris: Τώρα και προσθιοκίνητο με 120 PS!

Αλλά τα πραγματικά καλά νέα δεν φαίνονται. Καθώς η Dytko Sport ειδικεύεται στα Mitsubishi Lancer Evolution, κούμπωσε στο Toyota GR Yaris τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4B11T από το EVO X. Η Mitsubishi τον είχε επιλέξει ως αντικαταστάτη του διάσημου 4G63 που φορούσαν τα παλιότερα EVO, για λόγους συμμόρφωσης με αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων.

Toyota GR Yaris

Δεν γνωρίζουμε γιατί οι Πολωνοί επέλεξαν τον 4B11T, αλλά καυχώνται ότι έχουν εκτοξεύσει τη συνολική απόδοση σε 4ψήφια νούμερα. Πολύ περισσότερο από το πιο ισχυρό GR Yaris που έχουμε παρουσιάσει και φορούσε τον 3κύλινδρο εργοστασιακό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris εναντίον Celica GT-Four ST205 στην πίστα [video]

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος ενός GR Yaris και δεν επιθυμείτε κάτι τόσο ακραίο, η Dytko Sport προσφέρει διάφορα πακέτα βελτίωσης που περιλαμβάνουν 6άρι σειριακό κιβώτιο, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών θέσεων της Samsonas, αναβαθμισμένα εμπρός και πίσω διαφορικά, καθώς και μπάκετ καθίσματα και ζώνες πολλαπλών σημείων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube