Toyota GR Yaris εναντίον Celica GT-Four ST205 στην πίστα [video]

Toyota GR Yaris εναντίον Celica GT-Four ST205 στην πίστα [video]

Δύο μοντέλα της Toyota με αγωνιστικές καταβολές έρχονται αντιμέτωπα στην πίστα.

Το πιο δημοφιλές hot hatch που παρουσιάστηκε το 2020 ήταν αναμφίβολα το Toyota GR Yaris, ένα μοντέλο που κέντρισε το ενδιαφέρον των αυτοκινητόφιλων σε ολόκληρο τον κόσμο και πρωταγωνιστεί ήδη σε αμέτρητα βίντεο στο διαδίκτυο. Σε ένα από αυτά, το βρετανικό Fifth Gear το δοκιμάζει στην πίστα απέναντι στον μακρινό του πρόγονο, την Celica GT-Four ST205. Και τα δύο μοντέλα έχουν αγωνιστικές καταβολές, καθώς κατασκευάστηκαν ως homologation special της Toyota για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όμως οι ομοιότητες σταματούν εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Toyota GR Yaris εναντίον GR Supra [video]

Να θυμίσουμε πως το GR Yaris φορά υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 261 PS και 360 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του προηγμένου συστήματος τετρακίνησης επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5,5" και τελική ταχύτητα 230 km/h.

Αντίστοιχα, η Toyota Celica GT-Four ST205 (1994-1999) φορά δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση 242 PS και 302 Nm. Και εδώ η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, όμως μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,9" και τελική 245 km/h.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα 25 χρόνια που χωρίζουν τα δύο μοντέλα είναι κάτι περισσότερο από εμφανή όσον αφορά το στήσιμο και την οδική συμπεριφορά τους εντός πίστας. Δεν θα πούμε περισσότερα και θα σας αφήσουμε να δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τη μεταξύ τους διαφορά.

[Πηγή: Fifth Gear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube