Aυτό το Toyota GR Yaris έχει πάνω από 500 PS [video]

Aυτό το Toyota GR Yaris έχει πάνω από 500 PS [video]

O βελτιωτικός οίκος Powetune δημιούργησε ίσως το πιο γρήγορο Toyota GR Yaris στον κόσμο εκτοξεύοντας την ισχύ του πάνω από τους 500 PS.

To Toyota GR Yaris έχει τα τέλεια συστατικά για τον απόλυτο πύραυλο τσέπης. Ήδη τα 261 PS που αποδίδει σε εργοστασιακή μορφή είναι υπέρ αρκετά για να καλύψουν κάθε οδηγική ανάγκη. Μην ξεχνάμε ότι ο τούρμπο 1,6 λίτρων που κινεί το καυτό χάτσμπακ της Toyota φέρει και τον τίτλο του πιο ισχυρού τρικύλινδρου κινητήρα παραγωγής στον κόσμο.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι για πολλούς η ιπποδύναμη δεν είναι ποτέ αρκετή για αυτό και ο βελτιωτικός οίκος Powertune από την Αυστραλία ξόδεψε αρκετούς μήνες εξελίσσοντας ένα GR Yaris διαφορετικό από τα άλλα.

Ο κύκλος μετατροπών που ξεκίνησε η Powertune στο GR Yaris κόλλησαν αρχικά από τους περιορισμούς που τους έθεσε το σύστημα τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα να αποδώσει «μόλις» 429 PS στους τροχούς. Σύντομα όμως, η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα κάνοντας αλλαγές στο σύστημα τροφοδοσίας με μια νέα αντλία καυσίμου και ένα νέο βοηθητικό δοχείο βενζίνης.

Powertune GR Yaris

Με μικρές ρυθμίσεις στον χρονισμό του κινητήρα και των εκκεντροφόρων το ακόμα πιο βελτιωμένο GR Yaris εκτόξευσε την ισχύ στους 473 PS στους τροχούς. Συνυπολογίζοντας τις απώλειες από το σύστημα μετάδοσης τότε έχουμε να κάνουμε με ισχύ πάνω από 500 PS.

To εκπληκτικό του κατορθώματος αυτού, είναι ότι το μοτέρ της Toyota πέτυχε το νούμερο αυτό διατηρώντας σε εργοστασιακή μορφή το μπλοκ, τις μπιέλες, την φλάντζα κεφαλής, τους εκκεντροφόρους και τις βίδες κυλινδροκεφαλής.

Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα θα μπορεί να αποδίδει την ισχύ αυτή το μοτέρ, όπως και να έχει όμως το επίτευγμα είναι αξιοσημείωτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube