Toyota GR Yaris: Τώρα και προσθιοκίνητο με 120 PS!

Toyota GR Yaris: Τώρα και προσθιοκίνητο με 120 PS!

Η Toyota προσφέρει τη βασική έκδοση του GR Yaris, αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας.

Το Toyota GR Yaris είναι γνωστό ως ένα από τα ισχυρότερα και πιο εκρηκτικά hot hatch της κατηγορίας B-Segment, όμως στην Ιαπωνία, εκτός από την τετρακίνητη έκδοση των 272 PS (261 PS στην Ευρώπη), οι αγοραστές έχουν την επιλογή και μιας "βασικής" προσθιοκίνητης έκδοσης με απόδοση 120 PS και κιβώτιο CVT!

Τα νέα ανακοίνωσε σήμερα η Toyota Ιαπωνίας, με την παρουσίαση της γκάμας του GR Yaris στην τοπική αγορά. Η έκδοση RS λοιπόν, φορά έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων Dynamic Force που αποδίδει 120 PS και 148 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Direct Shift CVT με paddles πίσω από το τιμόνι και 10 εικονικές σχέσεις.

Εκτός από την υποδιπλάσια ισχύ λόγω διαφορετικού κινητήρα και την απουσία τετρακίνησης, το βασικό GR Yaris RS διατηρεί το τρίθυρο αμάξωμα και το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο των αδελφών του, όπως και το επιθετικό στήσιμο δια χειρός Gazoo Racing, ενώ ζυγίζει 1.130 kg - είναι δηλαδή 120 kg ελαφρύτερο από την αμέσως επόμενη έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Toyota GR Yaris [video]

Toyota GR Yaris

Εκτός από "το GR Yaris των φτωχών" όπως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την έκδοση RS, η Toyota ανακοίνωσε επίσης τα τετρακίνητα RC και RZ. Η έκδοση RZ φορά τον γνωστό τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με 272 PS και 370 Nm ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ιΜΤ 6 σχέσεων και το σύστημα ενεργής τετρακίνησης GR-Four. Επιπλέον, οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της BBS φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, ενώ έχουμε διαφορικά Torsen και στους δύο άξονες.

Τέλος, η έκδοση RC που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, είναι ίσως η ιδανική βάση για αγωνιστικό όχημα καθώς έχουν αφαιρεθεί από τον εξοπλισμό της όλα τα μη απαραίτητα στοιχεία (όπως το infotainment) με στόχο το χαμηλότερο δυνατό βάρος (-30 kg σε σύγκριση με την RZ). Παράλληλα διατηρεί τα ίδια μηχανικά μέρη με το RZ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Toyota έχει ήδη δεχθεί 6.000 προπαραγγελίες του GR Yaris σε Ευρώπη και Ιαπωνία, ενώ οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube