Τρελή έκπτωση $40 χιλιάδων στο Toyota Mirai υδρογόνου

Τρελή έκπτωση $40 χιλιάδων στο Toyota Mirai υδρογόνου

Σε χρήματα Corolla πέφτει πλέον η τιμή του Toyota Mirai στην αμερικανική αγορά.

Toyota Mirai

Δύσκολα τα πράγματα για τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν υδρογόνο. Απόδειξη η απίστευτη έκπτωση στην οποία υπόκειται το Toyota Mirai προκειμένου να προσελκύσει νέους αγοραστές.

Η Tesla προκάλεσε πέρσι με τις επιθετικές μειώσεις των τιμών της, που έφεραν το Model Y στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2023. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τα $40 χιλιάρικα σκόντο που γίνονται στην τιμή του υδρογονοκίνητο Toyota Mirai.

Το υδρογόνο θα επικρατήσει των EV, λένε κάποιοι. Κι όμως, παρά τα απίστευτα προνόμια που λαμβάνει το Toyota Mirai, οι πωλήσεις είναι ισχνές

Το ιαπωνικό μοντέλο κοστίζει στις ΗΠΑ $67.115 στην έκδοση Limited, αλλά οι αντιπρόσωποι της Toyota προσφέρουν έκπτωση $40.000. Έτσι, η τιμή πέφτει στα $27.000, καθιστώντας το Toyota Mirai αντίστοιχα προσιτό με μια εξίσου καλοεξοπλισμένη Corolla.

Toyota Mirai

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια μείωση. Μέχρι πρότινος, η Toyota πρόσφερε έκπτωση $30.000, σχεδόν δηλαδή το 50% της τιμής του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Rowan Atkinson οδήγησε το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2 στο Goodwood [video]

Τώρα, η τιμή μειώνεται κατά σχεδόν 60% κι αυτό δεν είναι το μοναδικό προνόμιο. Οι αγοραστές εξακολουθούν να δικαιούνται την ίδια επιδότηση καυσίμου αξίας $15.000, συν χρηματοδότηση με μηδενικό επιτόκιο. Δηλαδή η τελική τιμή διαμορφώνεται στην πράξη περί τα $12.000 κι αν συνυπολογιστεί κι η διαφορά στους τόκους, ακόμα παρακάτω.

Toyota Mirai

Γιατί όμως τα χρειάζεται όλα αυτά το Toyota Mirai; Η απάντηση είναι απλή: Διότι αντιμετωπίζει απίστευτους περιορισμούς ανεφοδιασμού. Σε όλη την αχανή αμερικανική ήπειρο, το υδρογονοκίνητο μοντέλο πωλείται μόνο στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα -ελάχιστα- πρατήρια υδρογόνου της Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα δούμε Toyota Land Cruiser με μοτέρ υδρογόνου;

Και μάλιστα αντί να αυξάνονται, μειώνονται! Η Shell ανακοίνωσε στα μέσα του Φεβρουαρίου ότι θα κλείσει επτά από τα 55 πρατήριά της στην πολιτεία λόγω προβλημάτων εφοδιασμού.

Toyota Mirai

Οι πωλήσεις του 2023 για όλα τα υδρογονοκίνητα μοντέλα στις ΗΠΑ έφτασαν τα 2.938 αυτοκίνητα, περίπου 10% παραπάνω από το 2022. Στην ουσία πρόκειται για το Toyota Mirai, που συγκεντρώνει το 90% των πωλήσεων, και το Hyundai Nexo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai Nexo: Ρεκόρ 887,5 km με ένα ντεπόζιτο υδρογόνου! [video]

Εντός του 2024 αναμένεται και το νέο Honda CR-V e:FCEV, το οποίο όμως θα διαθέτει κι επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Επομένως θα μπορεί να κινηθεί κι ως αμιγώς ηλεκτρικό στις περιοχές που δεν υφίσταται δίκτυο υδρογόνου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube