Toyota Mirai: Έκανε ρεκόρ διανύοντας 1.360 km με ένα ντεπόζιτο υδρογόνου

Toyota Mirai: Έκανε ρεκόρ διανύοντας 1.360 km με ένα ντεπόζιτο υδρογόνου

Το Τοyota Μirai έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας αυτοκινήτου με υδρογόνο καλύπτοντας απόσταση 1.360 km, μπαίνοντας έτσι στο βιβλίο του ρεκόρ Guinness.

Ανά τα έτη έχουμε δει πολλές φορές διάφορα ρεκόρ απόστασης με ένα γέμισμα ή μία φόρτιση. Είναι η πρώτη φορά όμως που καταγράφεται ρεκόρ στο βιβλίο Guinness μεγαλύτερης αυτονομίας από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου.

Ο κατασκευαστής από την Ιαπωνία έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι πιστεύει στην λύση του υδρογόνου και έχει επενδύσει σε αυτή. Το αυτοκίνητο που επιλέχθηκε για το ρεκόρ αυτό είναι το πρόσφατα ανανεωμένο Toyota Mirai.

Mirai

Το ζευγάρι των Wayne Gerdes και Bob Winger που επιλέχθηκαν από την Τoyota για το ρεκόρ αυτό, έχουν ήδη ένα πλούσιο ιστορικό αντίστοιχων επιτευγμάτων στην Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ δεν πραγματοποιήθηκε οδηγώντας μόνο σε αυτοκινητοδρόμους χωρίς κίνηση. Για να επιτευχθεί ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα το ζευγάρι οδήγησε το Mirai γύρω από την πόλη του San Diego στην Καλιφόρνια σε ώρες αιχμής.

Μετά από δύο μέρες προσεκτικής οδήγησης το Toyota Mirai κατάφερε να διανύσει 1.360 km. Το ρεκόρ αυτό επιβεβαιώθηκε και καταγράφηκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness. Η συνολική κατανάλωση ανήλθε στα 5,65 kg υδρογόνου που αντιστοιχεί σε μια κατανάλωση της τάξης των 1,55 lt/100 km. Τέλος να αναφέρουμε πως καθώς το αυτοκίνητο κάνει χρήση υδρογόνου το ρεκόρ αυτό ολοκληρώθηκε εκπέμποντας μόνο νερό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube