Ηλεκτρικό και με range-extender το νέο Jeep Wrangler

Ηλεκτρικό και με range-extender το νέο Jeep Wrangler

Η νέα γενιά του Jeep Wrangler, ενός από τα πιο εμβληματικά και σκληροτράχηλα off-roader της αμερικανικής ιστορίας θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, σε μία από τις ριζοσπαστικότερες αλλαγές στην ιστορία του μοντέλου.

Jeep Wrangler

Όταν το Jeep Wrangler παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1986 μάλλον κανείς δεν θα περίμενε ότι 37 χρόνια αργότερα, ο κατά τεκμήριο αμεσότερος απόγονος του θρυλικού  Willys MB 4x4 θα έμπαινε στην πρίζα. Ούτε ότι η αυτοκίνηση εν συνόλω βαδίζει προς τον εξηλεκτρισμό.

Το μέλλον των μοντέλων της Jeep που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ έγινε γνωστό μέσα από έγγραφα που δημοσιεύτηκαν με αφορμή την συμφωνία της μάρκας με το εργατικό σωματείο United Auto Workers. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά λοιπόν, το νέας γενιάς Jeep Wranger θα μπει σε παραγωγή το 2028 αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύνολο αλλά και έκδοση με range-extender.

Τα νέα όμως γύρω από το μοντέλο δεν σταματούν εδώ. Πηγές στο εσωτερικό της αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρουν πως το εν κυκλοφορία Wrangler, όπως και το Gladiator, το οποίο όμως δεν προσφέρεται πλέον στην Ευρώπη, θα τροφοδοτείται με αναβαθμισμένα Plug-in υβριδικά σύνολα από το 2025, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση της ολοκαίνουργιας γενιάς Wrangler (J70), με ηλεκτρικά σύνολα και ranger-extender εκδόσεις, το 2028.

H επόμενη γενιά του Jeep Wrangler θα έρθει ως αμιγώς ηλεκτρική το 2028

Jeep Wrangler

Η έκδοση με τον range extender κινητήρα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στο Ram 1500 REV, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Frame, που πρόκειται να γίνει η βάση και για το ηλεκτρικό Wrangler. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο Wrangler αναμένεται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

H Jeep πάντως, πριν αποκαλύψει το ηλεκτρικό Wrangler παραγωγής, θα λανσάρει ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV, με το όνομα Recon, με όπλο τους τις αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες. Παρουσιάζει αν μη τι άλλο μεγάλο ενδιαφέρον το πως οι άνθρωποι της Jeep θα στήσουν ένα ικανό εκτός δρόμου αυτοκίνητο πάνω σε μία αμιγώς ασφάλτινη πλατφόρμα, την γνωστή STLA Medium του Ομίλου Stellantis. Το σίγουρο είναι πως οι μηχανικοί της αμερικανικής φίρμας διαθέτουν το know how.

Jeep Recon

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Stellantis και CATL ετοιμάζουν νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η επικεφαλής της Jeep, Antonella Bruno «Το Recon στην Ευρώπη θα είναι ένα αυτοκίνητο boxy και πολύ ικανό και σε τιμή θα βρίσκεται χαμηλότερα του Wrangler», επιβεβαιώνοντας με αυτόν το τρόπο τη συνύπαρξη των δύο μοντέλων στη γκάμα της Jeep.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube