Αγριεμένο Tesla Model Y, ξέχνα το Cybertruck [video]

Αγριεμένο Tesla Model Y, ξέχνα το Cybertruck [video]

Τρέμε Vitara, αυτό το κιτ μεταμορφώνει το Tesla Model Y σε κάτι που δεν είχε ποτέ φανταστεί ο Elon Musk.

Καθώς οι παραδόσεις του Cybertruck δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, οι λάτρεις του off-road αξίζει να ρίξουν μια ματιά σε ένα ολοκληρωμένο off-road κιτ που υπόσχεται να αγριέψει το Tesla Model Y.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Delta4x4 με έδρα τη Γερμανία αποκάλυψε ένα από τα πρώτα κιτ ανύψωσης που κατασκευάστηκαν ειδικά για το crossover Tesla Model Y. Σήκωνε το ηλεκτρικό crossover επιπλέον 7,5 cm από το έδαφος, με τη μισή αύξηση να έρχεται από την ανάρτηση και την υπόλοιπη από τα ψηλότερα λάστιχα. 

Τα εργοστασιακά Model Y RWD και Long Range απέχουν 17 cm από το έδαφος και το Performance 15,7 cm.

Το Tesla Model Y μεταμορφώνεται σε αγριοκάτσικο κι ετοιμάζεται να πάρει τα όρη, τα άγρια βουνά.

Ωστόσο, τώρα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη λύση για όποιον θέλει να μετατρέψει το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο σε ένα EV που θα πηγαίνει σχεδόν παντού. Το κιτ ανύψωσης της Pu.Labo υπόσχεται ότι θα σηκώσει το Tesla Model Υ έως και 12,7 cm επιπλέον από το έδαφος και μάλιστα μπορεί να φορεθεί και στο Model 3.

Tesla Model Y Lift Kit

Κατασκευασμένο στα περίχωρα της Σαγκάης στην Κίνα, το σετ των $15.000 (€14.200) περιλαμβάνει δύο πρόσθετα υποπλαίσια για τον εμπρός και τον πίσω άξονα. Ανασχεδιασμένα πάνω και κάτω ψαλίδια, τα πάνω από αλουμίνιο 7075, ενώ τα κάτω και τα υποπλαίσια είναι από χάλυβα υψηλής αντοχής και χρωμόλη.

Πρόσθετες ενισχύσεις αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη μακροζωία. Ένα σετ ρυθμιζόμενων καθ' ύψος αμορτισέρ επιτρέπουν να ανεβοκατεβάζετε το αμάξωμα σχεδόν 6,5 cm κατά το δοκούν. 

Tesla Model Y Lift Kit

Η κινεζική startup ισχυρίζεται ότι το κιτ έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες χιλιόμετρα κάτω από διάφορες συνθήκες, όπως λάσπη, άμμο, ακόμη κι άλματα -μπορείτε να δείτε το αμερικανικό EV να επιχειρεί ένα στο βίντεο που υπάρχει στο κάτω μέρος του άρθρου.

Κι αν η τιμή των $15.000 σάς φαίνεται λίγο τσουχτερή, αυτή την περίοδο τρέχει μια προωθητική ενέργεια που τη μειώνει στα λίγο πιο λογικά $12.000 (€11.400). Σε σύγκριση με το κιτ ανύψωσης των €960 της Delta4x4, το Pu.Labo είναι σημαντικά πιο ακριβό, αλλά προσφέρει πολύ περισσότερες βελτιώσεις κι όχι απλώς ένα ελάχιστα ψηλωμένο Tesla Model Y.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube