Ανανέωση για το Toyota Land Cruiser 70 Series

Ανανέωση για το Toyota Land Cruiser 70 Series

Τα λόγια και οι συστάσεις για το Toyota Land Cruiser περιττεύουν. Μετά την ανανέωσή του, τον περασμένο Αύγουστο, έφτασε η ώρα του φρεσκαρίσματος και την 70 Series.

Κατά δημοσιογραφική υπερβολή, δεν υπάρχει πέτρα ή δύσβατο μονοπάτι που δεν έχει το αποτύπωμα του θρυλικού ιαπωνικού off-roader, Toyota Land Cruiser.

Με δεδομένο πως η αυτοκίνηση εξελίσσεται με το πέρασμα των αιώνων, το Land Cruiser άλλαξε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αλλοιώθηκε ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του. Για να είμαστε ακριβείς, εκπολιτίστηκε, σεβόμενο πάντα το παρελθόν του, που το έκανα να φαντάζει σχεδόν άτρωτο.

Η πιο πρόσφατη ανανέωση, αφορά την έκδοση 70 Series του Land Cruiser, με τα μοντέλα να διατηρούν την τετραγωνισμένη τους εμφάνιση, αποκτώντας όμως σαφώς πιο προηγμένο τεχνολογικά εσωτερικό. Επιπροσθέτως, ειδικά και μόνο για την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα είναι διαθέσιμη και μία τρίθυρη ειδική έκδοση, το μήκος της οποίας δεν θα ξεπερνά τα 4.235 mm.

Το Toyota Land Cruiser 70 Series ανανεώθηκε, πλην όμως παρέμεινε πιστό στις αρχές εκείνες που το καθιέρωσαν ως ένα από τα καλύτερα μοντέλα τους είδους του

Toyota Land Cruiser 70 Series

Επί της ουσίας, η γκάμα του ανανεωμένου Toyota Land Cruiser Series 70 (μεταξύ της οποία και η τρίθυρη έκδοση) απέκτησε νέα στιλιστικά στοιχεία, κράμα του σήμερα (στρογγυλοί LED προβολείς, φουσκωμένα φτερά για ακόμα μεγαλύτερη προστασία) αλλά και του ένδοξου παρελθόντος (ρετρό φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος).

Ειδικά για την αγορά των ΗΑΕ, το αναβαθμισμένο Toyota Land Cruiser 70 Series είναι επίσης εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 16”. Αξίζει να σημειωθεί πως διαθέσιμα είναι και μία μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ της Modellista.

Περνώντας στο εσωτερικό, καταλαβαίνεις αμέσως την premium αλλά και σπαρτιάτικη αύρα που κρύβει το Toyota Land Cruiser Series 70. Οι επενδύσεις είναι φτιαγμένες από Nubuck και συνθετικό δέρμα για τα καθίσματα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι ευκολίες της σημερινής εποχής, με την οθόνη του συστήματος infotainment να ανέρχεται στις 9”, να υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple Car Play.

Toyota Land Cruiser 70 Series

Πλούσιο είναι και το μπουκέτο συστημάτων ασφαλείας, περιλαμβάνοντας πλείστες ηλεκτρικές ευκολίες (ιδίως για εκτός δρόμου μοντέλο), όπως Hill Start Assist Control (HAC),  Downhill Assist Control (DAC) έλεγχο ευστάθειας (VSC) και ενεργό έλεγχο Πρόσφυσης (A-TRC). Μηχανολογικά τώρα, δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη. Βασίζεται στο ιδιαίτερα αξιόπιστο πλαίσιο τύπου σκάλας. σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού, για ακόμα μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Σε αντίθεση με την Ιαπωνία, όπου το Land Cruiser 70 διατίθεται αποκλειστικά με κινηρες ντίζελ(τετρακύλινδρος 2.8 lt ή V8 4.5 lt), οι αγοραστές στα ΗAE θα μπορούν να το αποκτήσουν αποκλειστικά με τον 4.0 lt V6 24V Dual VVT-i κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 231 PS και 360 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube