Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κίνα για το Model 2

Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κίνα για το Model 2

Το διευρυμένο gigafactory στη Σανγκάη θα είναι σε θέση να παράγει δύο εκατομμύρια EV κάθε χρόνο.

Model 2

Η Tesla επανεκκίνησε τις εργασίες επέκτασης στο Gigafactory της στη Σαγκάη της Κίνας, ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξει την παραγωγή του πολυαναμενόμενου Model 2, του ηλεκτρικού της μοντέλου που θα κοστίζει $25.000 κι αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των παραδοσιακών κατασκευαστών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Tesla ξεκίνησε αρχικά τις προετοιμασίες το 2021, αλλά ανέστειλε τις εργασίες επέκτασης το 2022. 

Η Tesla προετοιμάζεται για την παγκόσμια κυριαρχία που θα της προσφέρει το Model 2, επεκτείνοντας τα εργοστάσιά της

Τώρα, φορτσάρει ξανά ενόψει της επέλασης του Model 2. Το εργοστάσιο στην Κίνα παράγει επί του παρόντος τα Model 3 και Model Y με ετήσια παραγωγή 950.000 οχημάτων.

Model 2

Μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου, περίπου 853.603 οχήματα βγήκαν από το εργοστάσιο, που ισοδυναμεί με ένα κάθε 37 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό από το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας όπου παράγεται ένα καινούριο αυτοκίνητο κάθε 76 δευτερόλεπτα. Με την υποσημείωση ότι το κινεζικό εργοστάσιο παίρνει τις 2170 μπαταρίες από προμηθευτές, ενώ το αμερικανικό κατασκευάζει τις 4680.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla των 25.000 δολαρίων θα μοιάζει με μικρό Cybertruck

Η Late Auto Post αναφέρει ότι οι διευρυμένες εγκαταστάσεις θα έχουν την ικανότητα να κατασκευάζουν δύο εκατομμύρια EV ετησίως. Το Car News China αναφέρει ότι οι εργασίες διακόπηκαν λόγω ανησυχιών που είχε η κινεζική κυβέρνηση σχετικά με το Starlink.

Model 2

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Elon Musk δήλωσε ότι είχε σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις προετοιμασίες για τη μαζική παραγωγή του νέου EV που θα φτάσει κάτω από το Model 3 στη γκάμα της Tesla. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tο Tesla των €25.000 θα φτιάχνεται στο Βερολίνο

«Ανά εβδομάδα επιβλέπω ο ίδιος προσωπικά την πρόοδο κι ότι οι τεχνολογίες που θα ενσωματώνει στην κατασκευή του θα είναι εξωπραγματικές», ξεκαθάρισε ο ίδιος. Παρόλα αυτά, η παραγωγή δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2025.

Model 2

Κι από τη στιγμή που ήδη γνωρίζουμε ότι θα κατασκευάζεται και στο Βερολίνο, ενώ υπάρχει η σαφής δήλωση του Musk για παραγωγή του στο Τέξας και το Μεξικό, καταλαβαίνουμε ότι το Model 2 θα παράγεται σε -πρωτόγνωρα για την Tesla- υψηλά νούμερα. 

Το νέο εισαγωγικό μοντέλο της Tesla είναι επί του παρόντος γνωστό ως Model 2, αν και δεν θα ονομάζεται έτσι. Θυμίζουμε ότι ο Νοτιοαφρικανός CEO έχει υποσχεθεί 300 PS, 400 km αυτονομίας και τιμή $25 χιλιάρικα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube