Από ποια μοντέλα θα «κλέψει» πωλήσεις το Tesla Model 2;

Από ποια μοντέλα θα «κλέψει» πωλήσεις το Tesla Model 2;

To νέο και πιο προσιτό Tesla Model 2 θα έχει μήκος περίπου 4 m και αυτονομία 400 km, βάζοντας στο στόχαστρο μοντέλα όπως το Peugeot e-208 και το νέο Renault 5.

Tesla Model 2

Η είδηση του ερχομού του νέου και πιο προσιτού Tesla Model 2, έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο και όλα δείχνουν ότι όσον αφορά το στάδιο εξελιξής του, βρίσκεται ήδη στα πρώτα στάδια δοκιμών του στο δρόμο.

Θυμίζουμε, ότι πριν από μερικές μέρες το νέο Model 2 απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται στους δρόμους της Κίνας, κρυμμένο κάτω από το αμάξωμα ενός Mazda CX-30. 

Ωστόσο, σήμερα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, o Pierre Ferragu, στέλεχος της New Street Research έρχεται να ρίξει περισσότερο φως γύρω το πολυαναμενόμενο μοντέλο της Tesla, δημοσιεύοντας μερικές από τις προβλέψεις της εταιρείας.

Αρχικά, το νέο Model 2 θα είναι κατά 15% πιο κοντό, με μήκος περίπου 4 m και 30% πιο ελαφρύ από το μεγαλύτερο Model 3. Διαθέτοντας παράλληλα 25% μικρότερη μπαταρία που θα του προσφέρει αυτονομία κοντά στα 400 km.

Επιπλέον, η New Street Research προβλέπει ότι το κόστος παραγωγής του θα είναι 37% χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο του Model 3.

Tesla Model 2

Ως αποτέλεσμα, το νέο προσιτό Tesla θα βάλει στο στόχαστρο μοντέλα όπως το Peugeot e-208 και το νέο Renault 5 που θα επιστρέψει το 2024, παίζοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη συνέχιση της εμπορικής επιτυχίας του κατασκευαστή.

Aπό την πλευρά του, ο Μusk έχει τονίσει ότι η παραγωγή του Tesla Model 2 θα ξεπερνά εκείνη όλων των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας συνδυαστικά.

Tesla Model 2

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία Loup Ventures, η Tesla θα παρουσιάσει το Model 2 το 2024 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει με κανονικούς ρυθμούς προς τα μέσα του 2025.

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την Tesla να δημοσιεύει περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο της μοντέλο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube